ABVAKABO FNV

Onderhandelingsresultaat KvK 29/3

ABVAKABO FNV en de andere bonden hebben met de delegaties van kamers van koophandelen vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt voor een CAO voor de periode 1 januari 2002 30 juni 2003. Dit resultaat moet nog door de achterban van de beide delegaties worden goedgekeurd. Arie Viskil onderhandelaar van ABVAKABO:We hebben het maximaal haalbare resultaat bereikt.
In de afspraken staat dat de salarissen per 1 januari 2002 met 3,1 procent stijgen en per 1 januari 2003 met 1,25 procent. Daarnaast zal er een vaste eindejaarsuitkering komen van 0,6 procent.

Mede gebaseerd op uitspraken van de Commissie Gelijke Behandeling zal het meerkeuzemodel arbeidsvoorwaarden ook voor parttimers (naar rato) gaan gelden.
De Kamers van Koophandel willen het woon-werkverkeer van medewerkers op een maatschappelijk verantwoorde manier faciliteren. Daarom zal er per kamer een vervoerplan worden vastgesteld. De fiscale vergoedingsmogelijkheden in verband met carpoolen en het geven van een fiets zullen worden benut.

Medewerkers krijgen de mogelijkheid om in het kader van verlofsparen een sabbatical van maximaal 6 maanden op te nemen.

Afgesproken is de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en regelingen tussen kamers nu daadwerkelijk verder aan te pakken. Er zal een projectplan worden gemaakt voor de ontwikkeling van een virtuele kamer. Deze zal model staan voor in gang te zetten ontwikkelingen bij kamers. In het kader van de ontwikkeling van de virtuele kamer krijgen discussies over onder andere harmonisatie, beloningsniveau, regionale verschillen, functiewaardering, beoordeling, resultatendeling een plaats.

Tenslotte zijn er werk- en procedureafspraken gemaakt op de onderwerpen vereenvoudiging van regelingen, de vakbondsbijdrage, faciliteiten voor de OR, rouwverwerking, het moderniseren van regelingen en bewaking van gemaakte afspraken.

De CAO geldt voor 2400 werknemers.

---