Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-03-2002
Politieberichten van 29/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: dodelijke aanrijding
Vanmorgen omstreeks 06.10 uur vond op de Hooidollen een eenzijdig ongeval met dodelijke afloop plaats. De bestuurder van een bromfiets, de 19-jarige Reinier Biesma uit Drachten, werd waarschijnlijk door de opkomende zon verblind en reed tegen de stoeprand aan en verloor vervolgens de macht over het stuur. Hij kwam ten val en raakte daarbij een lantaarnpaal. Ondanks reanimatie overleed het slachtoffer ter plaatse.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.20 uur werd op de Noordkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 515 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Kootstertille: aanrijding met schapen
Vrijdag omstreeks 03.40 uur reed een 30-jarige inwoner van Kootstertille met zijn personenauto over de Rykswei in de richting Twijzel. Op een gegeven moment moest de bestuurder hard afremmen voor een aantal schapen, die op de weg liepen. Twee schapen kon hij niet meer ontwijken. De dieren overleefden de aanrijding niet. De bestuurder raakte niet gewond. Zijn auto moest worden weggesleept. De schapen, eigendom van een 88-jarige inwoner van Twijzelerheide, waren uit een weiland ontsnapt.

Raerd: onder invloed/aanrijding
Vrijdag omstreeks 03.00 vond op de Snitserdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 30-jarige inwoner van Winsum, week uit voor een overstekend dier. Hij raakte vervolgens van de weg en botste tegen een ANWB-bord. De bestuurder raakte niet gewond. Wel bleek dat hij had gedronken. Aan het bureau blies de bestuurder 300 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Sneek: diefstal auto
Van woensdag op donderdag werd vanaf het bedrijfsterrein bij een garage aan de Alexanderstraat een personenauto, merk Volkswagen, type Sharan, kleur blauw, voorzien van het kenteken TH-XN-33, weggenomen. Bij het bedrijf werd ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit het kantoor werden de sleutels van de auto weggenomen. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Boornbergum: aanrijding met dodelijke afloop
Woensdag 20 maart omstreeks 15.55 uur vond op de Dykfinne een ongeval plaats. Een fietser, een 16-jarige inwoner van Nij Beets, kwam door nog onbekende oorzaak ten val. De jongen werd zwaargewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Zie ook de politieberichten van 20/3 (13.00 uur) t/m 21/3 (07.00 uur) De jongen, Elco Feenstra, is woensdagmiddag in het academisch ziekenhuis in Groningen aan zijn verwondingen overleden. Het bureau ongevalsanalyse van de politie Friesland heeft een onderzoek ingesteld, doch de juiste toedracht c.q oorzaak van dit ongeval kon niet worden vastgesteld.

Wolvega: diefstal buitenboordmotor
Van donderdag op vrijdag werd vanaf een kajuitschouw een 8 pk buitenboordmotor, merk Yamaha, kleur blauw, weggenomen. De schouw lag afgemeerd in de haven Blessebrug aan de Steenwijkerweg. De kabels en het hangslot werden doorgeknipt. De eigenaar, een 76-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: leksteken banden
Afgelopen nacht werden van een personenauto, die geparkeerd stond op de Mouterij, twee banden lek gestoken. Het schadebedrag is niet bekend. De auto was eigendom van een 35-jarige inwoonster van Gorredijk. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Sweelinckstraat. Via een openstaan raam aan de achterzijde kwam men binnen. Uit een jas, die in de hal van de woning hing, werd een rijbewijs, diverse pasjes (bank, visa en giro) en geld (paar honderd euro) weggenomen. De eigenaar, een 63-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272