Korps: Groningen, plaats: Haren 29-03-2002
Drie jeugdigen bekennen zo`n zestig misdrijven Vrijdag 29 maart 2002

Autokraken, fietsendiefstallen en vernielingen

De politie heeft deze week drie personen, twee jongens van 17 en 21 jaar en een 18-jarig meisje, aangehouden op verdenking van 31 auto-inbraken en pogingen daartoe en 16 fietsendiefstallen op en rond het NS station van Haren.

De politie kwam het drietal op het spoor na een onderzoek dat was ingesteld naar aanleiding van meerdere fietsendiefstallen vanaf het treinstation. Het drietal, die gedurende een aantal maanden in Haren woonde, bekende tegenover de politie behalve de fietsendiefstallen ook de autokraken, een tasjesroof van een bejaarde dame in december 2001 op het station en een mishandeling van een 14-jarige jongen op de Walstroweg in februari van dit jaar. Tevens vernielden zij de abris en het loket van het station. In de kantine van de hockeyclub aan de Kerklaan werd ook een keer ingebroken. De feiten werden in de periode van oktober 2001 tot en met januari 2002 gepleegd. In totaal kon de politie 57 aangiften oplossen.

De drie verdachten verkochten de goederen, die ze uit bijvoorbeeld de autos stalen, om in hun levensonderhoud te voorzien. Over het algemeen hadden ze het bij de diefstal van de fietsen het op de betere en duurdere modellen voorzien. Er zijn tot nu toe nog geen gestolen goederen boven water gekomen. Een onderzoek naar de helers van de gestolen waar is nog gaande. De vernielingen werden uit verveling gepleegd. In overleg met justitie zijn de drie aan het eind van de week heengezonden en zullen zij zich te zijner tijd moeten verantwoorden. De minderjarige verdachte is overgedragen aan zijn voogd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)