Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 29 maart 2002


* Motorrijder verongelukt op A12
DIDAM - Vanochtend rond 10.45 uur is op de Rijksweg A12 in Didam, ter hoogte van knooppunt Ouddijk, een 39-jarige motorrijder uit Bemmel verongelukt. De precieze oorzaak van het ongeval wordt nog nader onderzocht. Wat bekend is, is dat de motorrijder ten val kwam en over het wegdek onder een rijdende vrachtwagen terecht is gekomen. Hij overleed ter plaatse.
Door het ongeval ontstond op de A12 een lange file vanaf de grens met Duitsland richting het Velperbroek Circuit. Ook op de A18 van Doetinchem richting de A12 ontstond als gevolg van het ongeval een file.
Ter plaatse kwamen ondermeer Rijkswaterstaat voor wegafzettingen en motorrijders van de politie Gelderland-Midden, die het verkeer via Didam hebben omgeleid. Ook de Verkeersongevallendienst was aanwezig voor een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Verder werd een helikopter van het KLPD ingezet voor verkeerstoezicht en -informatie vanuit de lucht. De politie heeft ter plaatse diverse getuigen gehoord om de toedracht van het ongeval te achterhalen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl