Macintosh Retail Group

BESTUURSMUTATIES BIJ MACINTOSH RETAIL GROUP

Na een dienstverband van 34 jaar bij Macintosh Retail Group NV, waarvan 6 jaar als lid en bijna 25 jaar als Voorzitter van de Raad van Bestuur, heeft de heer drs. G.J. Beijer afgelopen jaar aan de Raad van Commissarissen te kennen gegeven op enige termijn te willen terugtreden. De Raad van Commissarissen heeft dit verzoek ingewilligd met dien verstande dat de heer Beijer zijn werkzaamheden voor Macintosh Retail Group NV per 1 februari 2003 zal beeindigen.

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen uitgesproken om de heer F.K. De Moor, lic-drs te benoemen tot Lid van de Raad van Bestuur per 1 oktober 2002 en tot Voorzitter van de Raad van Bestuur per 1 februari 2003. Niet alleen omdat de heer De Moor de onderneming goed van binnenuit kent, maar eveneens omdat hij beschikt over een uitgebreide internationale en langjarige marketing- en retailervaring, ook buiten Macintosh Retail Group. De heer De Moor is 39 jaar, heeft de Belgische nationaliteit en is thans Algemeen Directeur van dochteronderneming Kwantum Nederland, met eveneens eindverantwoordelijkheid voor Kwantum België en GP Décors in Frankrijk.

De heer Ing. E.M.H. Coorens MBA, zal met ingang van 1 oktober 2002 worden benoemd tot Algemeen Directeur van Kwantum Nederland, als opvolger van de heer De Moor. De heer Coorens is sinds begin 1999 Directeur Product Management bij Kwantum Nederland en was voorheen Directeur Management Services bij Kwantum België en Informatie Manager bij Macintosh Retail Group NV. Hij is 37 jaar en heeft de Nederlandse nationaliteit.

De Raad van Commissarissen zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in kennis stellen van de voorgenomen benoeming van de heer De Moor tijdens de aanstaande Aandeelhoudersvergadering op 24 april 2002. De Centrale Ondernemingsraad van Macintosh Retail Group en de Ondernemingsraad van Kwantum Nederland hebben positief geadviseerd over de voorgenomen benoemingen.

Maastricht, 29 maart 2002

Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043 - 3280725; email: p.hunen@macintosh.nl. Dit persbericht is eveneens te lezen op de internet-site van Macintosh Retail Group: www.macintosh.nl



Macintosh Retail Group