Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-03-2002 2e Persbericht 29 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal aangehouden
In een bedrijf aan de Achtseweg Noord is vrijdag net na middernacht een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van foto- en videoapparatuur bij zijn werkgever met een totale waarde van bijna 7.000 Euro. De gestolen goederen werden in de woning van de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouwen met vals paspoort aangehouden Tijdens een controle van de identiteitsbewijzen van de medewerkers van een horecagelegenheid aan de Woenselse Markt zijn donderdagavond rond 20.30 uur een 21-jarige en een 18-jarige vrouw (woonplaatsen onbekend) aangehouden. Beiden worden verdacht van legitimatie met een vals paspoort. De paspoorten zijn in beslag genomen en de twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van hennepkwekerij aangehouden Op het Arnaudinaplein is donderdagmiddag rond 14.30 uur een 23-jarige verdachte onder verzet aangehouden nadat de politie in zijn woning een hennepkwekerij aantrof. Door het verzet van de verdachte werd de ruit van de voordeur van het pand vernield. Ook zijn 19-jarige Eindhovense vriendin, die in de woning aanwezig was, werd aangehouden. De kwekerij bevond zich op de eerste verdieping van de woning en bestond uit 231 hennepplanten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er werd illegaal stroom afgetapt voor de kwekerij. De 23-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel. De 19-jarige vriendin werd na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Stationsweg heeft de politie vrijdagochtend rond 4.10 uur een 29-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man kort daarvoor de Tramstraat, een eenrichtingsstraat, in verboden richting inrijden. Uit onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

In de Vestdijktunnel betrapte de politie vrijdagochtend rond 4.00 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven met een slok te veel op. De verdachte reed met gedoofde lichten en slingerend een parkeerterrein bij het Stationsplein af. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,95 weer. De man werd eerder deze maand ook betrapt achter het stuur terwijl hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto in brand
Op de Listztstraat stond vrijdagochtend rond 3.30 uur een auto in brand. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Best: Brand in sportkantine
In de kantine van een sportvereniging aan de Jacob van Wassenaerstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag brand ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak.

Oirschot: Kluis gestolen
Uit een winkel aan de Markt is vrijdagochtend tussen 3.15 en 3.50 uur een kluis met een nog onbekende hoeveelheid geld gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

Son en Breugel: Bromfietser probeert politie in het ootje te nemen Na een onderzoek werd donderdagavond een 17-jarige bromfietser uit Son uitgenodigd op het politiebureau. Hij was op 1 maart op de Nieuwstraat geflitst met zijn bromfiets waarmee hij ruim 70 km/u reed. Op de foto was tevens te zien dat de jongen een politievest droeg en geen helm. Het kenteken van de bromfiets was afgeplakt. Op het politiebureau bekende de jongen, een verzamelaar van politiespullen, het feit. Hij wilde de politie op deze manier in het ootje nemen. Met een proces-verbaal is hij vervolgens naar huis gestuurd.

Valkenswaard: Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de John F. Kennedylaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van het pand te vernielen. Uit het pand werd een nog onbekende hoeveelheid computerapparatuur weggenomen.