Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-03-2002 3e Persbericht 29 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte met valse OV-jaarkaart aangehouden Op het Stationsplein is vrijdagmiddag rond 15.30 uur een 17-jarige jongen uit Venlo aangehouden. De verdachte is kort daarvoor door een conducteur in de trein van Eindhoven naar Helmond betrapt met een valse OV-jaarkaart. De OV-jaarkaart is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man van telefoon beroofd
Op een parkeerplaats van het Winkelcentrum Woensel is vrijdagochtend rond 10.45 uur een 25-jarige Eindhovenaar van zijn GSM beroofd. De man liep al bellend naar zijn auto. Toen hij in zijn auto stapte werd plotseling zijn portier opengerukt door een onbekende man. Deze bedreigde het slachtoffer en rukte de telefoon uit zijn handen. Vervolgens stapte hij achterop een blauwe scooter, waarop het duo wegreed. Een van de daders heeft een blanke huidskleur, is ongeveer
1.80 meter lang en heeft een smal postuur. Hij droeg een geel jack met zwarte strepen op de mouwen en een rode helm.

Eindhoven: Meisje mishandeld
Op de Dommelstraat is vrijdagochtend rond 3.45 uur een 19-jarig meisje uit Best door een onbekende mishandeld. Het meisje liep over straat met vrienden toen ze plotseling werden aangesproken door een aantal onbekende jongens. Er ontstond een vechtpartij. Hierbij werd het meisje in haar gezicht geslagen. Ze liep een verwonding aan haar wang op en een gekneusde kaak. Ze is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen.

Eindhoven: Meisje van tasje beroofd
Op de Bisschop Bekkerslaan is vrijdagmiddag rond 13.00 uur een 19-jarige inwoonster van Weert van haar polstasje beroofd. Het meisje stond op de bus te wachten toen ze aangesproken werd door twee jongens op een scooter. Een van hen vroeg hoe laat de bus vertrok. Toen het meisje zich omdraaide om te kijken naar de bustijden werd het polstasje hardhandig van haar pols gerukt. In het tasje zaten een portemonnee, een GSM, een identiteitskaart, een sleutelbos en openbaarvervoerbewijzen. De daders zijn twee jongens van ongeveer 16 jaar. Ze reden op een rode scooter. De bestuurder van de scooter heeft een smal postuur, een blanke huidskleur en spleetogen. Hij droeg een kort donker jack en een zwarte helm erop. De bijrijder heeft zwart haar, een smal postuur en een licht getinte huidskleur. Hij droeg een donkergroen jack, sportschoenen en een zwarte pet die hij achterste voren had opgezet.

Eindhoven: GSM uit handen gerukt
Op de Oude Bossche Baan is vrijdag rond 12.45 uur de GSM van een 19-jarige Eindhovenaar weggenomen. De jongen stond langs de weg met zijn helm en zijn telefoon in zijn handen. Hij wilde gaan bellen toen plotseling een scooter aan kwam rijden. Een van de personen op de scooter griste de telefoon uit zijn handen en reed door.

Eindhoven: Verdachten van oplichting aangehouden Na een onderzoek in de omgeving kon de politie vrijdagmiddag rond 16.30 uur op de Keizersgracht twee mannen (26 en 32 jaar) en twee vrouwen (30 en 33 jaar) aanhouden. Hun herkomst is nog onbekend. Het viertal wordt verdacht van oplichterij van een 33-jarige vrouw uit Best en haar man. De vrouw en haar man werden kort voor de aanhoudingen op een parkeerplaats aan de Keizersgracht aangesproken door een onbekende man die aangaf zonder benzine te staan. Hij wilde twee zogenaamde gouden ringen verkopen voor 50 Euro. Op aandringen van de onbekende hebben de vrouw en de man de ringen gekocht. Even later werd de vrouw voor de tweede keer, maar nu door een onbekende vrouw, aangesproken met een zelfde verhaal. Toen bemerkte ze dat ze opgelicht werd en schakelde de politie in. Bij de verdachten werden enkele tientallen ringen en geld aangetroffen. Het viertal is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie verzoekt mogelijke andere gedupeerden van deze oplichterij om aangifte te doen. Dit kan op het hoofdbureau aan de Mathildelaan.

Helmond: Onder invloed
Op de Kanaaldijk Noord Oost is vrijdag rond 19.00 uur een 51-jarige man uit Helmond staande gehouden. Hij reed op zijn snorfiets terwijl hij teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. De man kreeg een rijverbod van een uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Autogordelcontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in Helmond autogordelcontroles gehouden. Op de Houtsestraat werden vrijdag tussen 15.00 en 17.30 uur 160 voertuigen gecontroleerd. 39 personen werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook op de Rivierensingel werden 21 personen bekeurd en op de Vossenbeemd 10 omdat ze geen autogordel droegen. Verder kregen op de Europaweg vier personen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, twee voor het niet dragen van een helm op een bromfiets en een voor het rijden op een bromfiets zonder certificaat.

Helmond: Vissen gestolen
Uit een vijver in een voortuin behorende bij twee woningen aan de Jan de Withof zijn tussen donderdagmiddag 15.00 uur en vrijdagmiddag 16.00 uur zestig vissen gestolen. Het gaat om zeven karpers, vijftien zeelst, dertig goudvissen en acht baarzen. De totale waarde van de vissen bedraagt ruim 170 Euro volgens de aangever.

Helmond: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Engelseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Hoe de dader precies is binnengekomen is nog onduidelijk. Uit het pand werd een nog onbekende hoeveel geld weggenomen.

Helmond: Steigers en gereedschap gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Kanaaldijk Noord West zijn tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagochtend 8.00 uur twee rolsteigers van respectievelijk 7 en 8 meter hoog en een hamer, een kniptang, lijm en twee duimstokken gestolen. De dader is op het terrein gekomen door een bouwhek los te trekken.

Bakel: Inbraak in woning
In een woning aan de Nuijneneind is vrijdag tussen 13.30 en 17.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. De woning werd doorzocht. Voor zover tot nu toe bekend wordt uit een portemonnee wat kleingeld vermist.

Eersel: Ijscowagen in brand
Op de Bospoort is vrijdagmiddag rond 12.00 uur een ijscowagen gaan branden. De 53-jarige medewerker, die op dat moment in de ijscowagen stond, kon het vuur met een emmer water blussen. Een deel van de onderkant van de auto en een spiegel werd beschadigd. Vermoedelijk is de brand het gevolg van brandstichting. Dit wordt onderzocht.

Eersel: Onder invloed
Op de Markt is vrijdagmiddag rond 13.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Bergeijk staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongen teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,60 uit. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Fietster belandt onder vrachtwagen
Op het Bogardeind is vrijdagmiddag rond 15.20 uur een 45-jarige fietster uit Heeze onder een vrachtwagen belandt. De 26-jarige chauffeur uit Vaassen stond stil op de Geldropseweg. Op een gegeven moment wilde hij achteruit een inrit oprijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de fietster die over fietspad richting Heeze reed. Twee oplettende medeweggebruikers waarschuwden de vrachtwagenchauffeur. De vrouw liep een aantal kneuzingen op.

Oirschot: Kleding uit oplegger gestolen
In een oplegger, die geparkeerd stond op een parkeerterrein langs de A58, is van donderdag op vrijdagnacht ingebroken. Het zeil werd opengesneden en er werd een nog onbekende hoeveelheid kleding weggenomen.

Oirschot: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Koestraat is tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam van een deur aan de achterkant te vernielen. De kassa werd weggenomen. Deze werd later in de tuin opengebroken teruggevonden. Uit de kassa wordt een bedrag van ongeveer 100 Euro vermist.

Waalre: Roodlichtcontrole
Op de kruising Eindhovenseweg met de afrit van de A67 is vrijdag een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 35 bestuurders bekeurd voor het rijden door rood. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat zij met hun auto over het fietspad reden.

Someren: Vrouw opgelicht
Donderdag is een 64-jarige vrouw uit Someren opgelicht door een onbekende man die haar opbelde met een smoes. De man stelde zich voor als een medewerker van een bank. Hij vermeldde de persoonsgegevens van het slachtoffer en vroeg de pincode van haar nieuwe bankpas, zodat deze geactiveerd kon worden. De vrouw vertrouwde de man mede omdat ze zowel haar oude als haar nieuwe bankpasje in haar bezit had. Ze gaf de pincode. Later bleek dat een bedrag van een paar honderd Euro van haar rekening was gehaald. Uit onderzoek bleek dat twee nieuwe bankpasjes naar de vrouw verstuurd waren. Ze had echter slechts één pasje ontvangen.

Son en Breugel: Motorrijder gewond
Op de Ekkersweijer is vrijdagmiddag rond 15.40 uur een 54-jarige motorrijder uit Bergeijk gewond geraakt bij een botsing met een auto. De motorrijder is in een bocht vermoedelijk op de weghelft van de 24-jarige automobiliste uit Zaltbommel terechtgekomen die in tegengestelde richting aan kwam rijden. Hierdoor is een botsing ontstaan waardoor de motorrijder letsel aan zijn schouder opliep. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.