Digitale Gemeente Houten

Utrecht wint van Ajax 2.

vrijdag 29 maart 2002 - Bron: Redactie SDGH/Teletekst

In een spectaculair bekerduel heeft FC Utrecht zich ten koste van Ajax 2 voor de finale van het toernooi om de Amstel-Cup geplaatst. Na de rust ontspon zich een fascinerend gevecht, waarin FC Utrecht de handen vol had aan Ajax. Ajax 2 kwam terug van 0-2 tot 2-2.

Na een verlenging zonder doelpunten werd de bekerthriller beslist door een misser van Pasanen in de penaltyserie. Jean Paul de Jong wist wel het net te raken.

In de eerste helft ging de meeste aandacht uit naar de aanhang van Ajax. Nadat Kuijt voor 0-1 had gezorgd, deden zich ongeregeldheden voor op de tribunes en werden brandjes gesticht in de catacomben. Fans van Ajax gingen op zoek naar juichende Utrecht-supporters die verspreid in het stadion zaten. Ook rukten zij op naar het speciale Utrecht-vak. In totaal arresteerde de politie bij de RAI en in en rond het stadion zeker 72 relschoppers.

De rechtstreekse uitzending van Ajax 2 - FC Utrecht in de Arena werd enige tijd gestaakt nadat Ajaxfans cameramensen bedreigden. Vorige week werd een televisieploeg van het journaal ook al bedreigd bij de herdenking van Carlo Picornie in Beverwijk.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).