Ingezonden persbericht


Voetbalvereniging uit Opmeer start met Gehandicaptenvoetbal voor 5-12 jarigen

Voetbalvereniging HOSV uit Opmeer is in veel opzichten een voorloper in regio Westfriesland. Als eerste vereniging had zij een vrouwelijke voorzitter. Zes-en-twintig jaar geleden was zij één van de eerste verenigingen die met een damesafdeling startte.

Tien jaar geleden kwam daar een afdeling bij voor spelers met een handicap. Beide vormen nog steeds een bloeiend onderdeel van de vereniging. Op beleidsmatig gebied geeft de vereniging in haar eigen gemeente ook regelmatig het voorbeeld. De vereniging heeft tevens een goede naam als organisator opgebouwd en verzorgt dan ook vele activiteiten en evenementen. De clubs Hollandia en AZ komen 29 juli aanstaande voor de derde maal in successie een oefenwedstrijd op het complex van de vereniging afwerken. Hiermee is HOSV voor het vijfde achtereen volgende jaar gastheer voor een club uit de Eredivisie.

Ook dit jaar staat HOSV op het punt om een een nieuwe weg in te slaan. Dit is voortgevloeid uit de viering van het 10-jarig jubileum van de G-afdeling: een voetbaltoernooi dat op zaterdag 11 en zondag 12 mei zal plaatsvinden. Ten behoeve hiervan heeft de vereniging contact opgenomen met de Johan Cruyff Welfare Foundation. Zij bracht HOSV vervolgens in contact met Dennis Gebbink, oprichter van de Stichting Only Friends en vader van een gehandicapt kind. Bij deze stichting uit Amsterdam voetballen kinderen met een handicap in de leeftijdscategorie van 5-12 jaar.

Uit gesprekken met Dennis, maar ook met de SPD, blijkt dat er weinig mogelijkheden zijn voor deze leeftijdscategorie om in verenigingsverband te sporten. HOSV wil deze mogelijkheid nu ook gaan bieden. Belangrijke reden hiervoor is het succes dat zij heeft met de huidige afdeling van 16 jaar en ouder. Naast spelers uit de eigen regio, weet de club ook veel spelers van ver daarbuiten aan zich te binden. Met Dennis Gebbink is een samenwerking aangegaan, waarbij hij ondersteuning zal verlenen om volgens hetzelfde concept als die van Only Friends een organisatie neer te zetten. In korte tijd zijn meer dan 30 kinderen lid van de stichting geworden en daarin spelen een aantal succesfactoren een duidelijke rol:


· Denken vanuit het hart van het kind


· Weinig drempels


· Veel betrokkenheid van vereniging en ouders

· Duidelijk en goed communiceren met kinderen èn ouders
Aspecten waarvan HOSV denkt dat zij daar ook een goede invulling aan kan geven. Daarom dat zij met volle overtuiging de stap heeft genomen tot oprichting van een jeugdteam voor kinderen uit regio West Friesland. Dit seizoen zal hiertoe een wedstrijd tijdens het jubileumtoernooi op zondag 12 mei gespeeld gaan worden tegen een team van Only Friends. In aanloop daartoe zullen tevens diverse trainingen verzorgd worden.

HOSV zal op dinsdag 29 maart een open avond houden voor geïnteresseerde ouders. Tijdens deze avond zal specifiek worden ingegaan op de plannen van de vereniging. Ook zal Dennis Gebbink aanwezig zijn om te vertellen over de Stichting Only Friends .

Voor meer informatie over het jeugdteam en het jubileumtoernooi zie: www.sportsmanagement.nl

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met:

Voetbalvereniging HOSV

Commissie HOSV G-toernooi 2002

Jos Koopmans

Klaproos 17

1716 VS Opmeer

Tel: 0226-354727

Mobiel: 06-53211093