Gemeente Deventer

Goede zaken op Goede-Vrijdagmarkt

Nog even, en dan is het weer tijd voor de traditionele Goede-Vrijdagmarkt in Deventer. De gemeente nodigt iedereen uit deze bijzondere markt op 29 maart te bezoeken. Vanaf 8 uur staan de marktkooplieden klaar. De markt is in de binnenstad van Deventer, vanaf de IJssel (Zandpoort) tot aan het station (Keizerstraat).

Marktkooplieden komen graag naar de Goede-Vrijdagmarkt. De sfeer is er altijd prima en ze doen goede zaken. De gemeente rekent op ruim 275 kooplieden die een groot assortiment artikelen aan het bezoekend publiek etaleren. Traditiegetrouw is ook dit jaar weer een aantal standwerkers van hoog niveau uitgenodigd. Zij strijden om de gunst van de koper, maar proberen tevens met de wijze die een standwerker eigen is, het typerende marktkarakter te versterken.

Marktsfeer

De typische marktsfeer trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Goede-Vrijdagmarkt. De markt is zeer geliefd bij de Deventer bevolking, maar heeft ook regionaal en landelijk de nodige bekendheid. De slogan "De markt? van alle markten thuis, ook in de Gastvrije Hanzestad Deventer" doet zijn naam eer aan.

Verkeersmaatregelen

Om de jaarmarkt mogelijk te maken zijn verkeersmaatregelen getroffen. De Zandpoort, de Brink en de Keizerstraat zijn op donderdag 28 maart vanaf 19 uur tot vrijdag 29 maart circa 20 uur voor voertuigen afgesloten. De afsluiting van de wegen gebeurt door het plaatsen van afzethekken in combinatie met verkeersborden.

Als gevolg van deze maatregelen zijn ook de volgende wegen onbereikbaar voor voertuigen: Boterstraat, Assenstraat, Grote en Kleine Overstraat, Grote Poot, Vleeshouwerstraat, Walstraat, een gedeelte van de Golstraat, Menstraat, Rijkmanstraat, Achter de Muren, Zandpoort en Bergschild. Door de verkeersmaatregelen is bevoorrading van (winkel)bedrijven via de Brink, Keizerstraat, Zandpoort, Grote en Kleine Overstraat niet mogelijk.

Parkeren belanghebbenden

Bewoners en bedrijven in de Menstraat, Rijkmanstraat, Bergschild, Brink, Grote en Kleine Overstraat en Assenstraat, die in het bezit zijn van een belanghebbendenparkeerkaart, mogen tijdens de Goede-Vrijdagmarkt in andere sectoren parkeren.