NMBS

19/03/02

Nieuwe spoorbrugdekken voor Lange Lobroekstraat

De NMBS maakt gebruik van het lange Paasweekend om vernieuwingswerken uit te voeren aan de spoorbrug die over de Lange Lobroekstraat (Antwerpen) ligt. Voor het optillen van de oude brugdekken met kranen en het leggen van nieuwe prefab onderdelen moet de Lange Lobroekstraat ter hoogte van het Damplein worden afgesloten.

Vanaf vrijdagmorgen 29 maart tot dinsdagavond 2 april is er geen verkeer mogelijk onder de spoorbrug. Het verkeer dat van de Noorderlaan komt, kan via de Bredastraat naar het Viaduct Dam rijden. Wie van de Lange Lobroekstraat komt, kan via de Twee Netenstraat de Slachthuislaan bereiken. Plaatselijk verkeer kan langs de Samber- en Maasstraat naar het Damplein.

Na jarenlang intensief gebruik zijn de brugdekken aan vervanging toe. Vorig jaar gebeurde deze renovatie voor de goederenlijn 27B Antwerpen-Haven. Nu is de naastliggende reizigerslijn 12 Antwerpen-Essen aan de beurt. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen en om in veilige omstandigheden te kunnen werken wordt ervoor gekozen om tijdens het weekend continue te werken.

Om de werkzaamheden mogelijk te maken is afstappen in de halte Luchtbal van zaterdagochtend 30 maart tot dinsdagavond 2 april niet mogelijk. Reizigers kunnen wel gebruik maken van de nabij gelegen halte Antwerpen-Noorderdokken.

In tegenstelling met eerder werfbericht zal deze maatregel niet worden toegepast tijdens het weekend van 23 en 24 maart, omdat de voorbereidende werkzaamheden sneller klaar zijn dan verwacht.

De brug over de Lange Lobroekstraat is een beschermd monument. Na het vervangen van de brugdekken krijgt het geheel nog een poetsbeurt. De renovatie kost 2;73 miljoen euro en wordt uitgevoerd door aannemer Mols uit Arendonk.

© 2001 NMBS