Ingezonden persbericht


Kinderen worden paas-speurneuzen in luchtvaartmuseum Aviodome Paaseieren zoeken onder vliegtuigvleugels!

Niet alleen vogels leggen eieren...ook vliegtuigen! Althans, zo lijkt het als kinderen in het paasweekend naar de Aviodome komen. Tussen de oude vliegtuigen en helikopters ligt een aantal paaseieren verscholen. Jonge bezoekers die alle eieren weten aan te wijzen krijgen van de Aviodome een leuke paasverrassing!

Een serieus uitziende piloot blijkt zomaar een paasei in zijn vliegtuighelm verstopt te hebben.... En ligt daar niet iets vreemds in de uitlaat van die snelle straaljager? Kinderen die de eieren willen vinden, moeten héél goed zoeken tussen de vliegtuigen. De paashaas speelt dit jaar 'vliegtuig-verstoppertje' en heeft paaseieren in de Aviodome verstopt. Op allerlei plaatsen in het museum liggen eieren verscholen. Kinderen tot 12 jaar die het museum op Schiphol vanaf 29 maart tot 2 april bezoeken mogen gratis aan de paas-zoektocht deelnemen.

Een 'vliegende verassing'!
Jonge bezoekers t/m 12 jaar krijgen bij de receptie een formulier waarop ze de vliegtuigen waarbij (of waarin!) de eieren liggen verscholen, kunnen aangeven. Als alle plaatsen waar een ei verstopt ligt zijn opgeschreven -ouders mogen natuurlijk wel een beetje helpen- kan het formulier weer bij de kassa ingeleverd worden. Namens de 'gevleugelde' paashaas krijgen de kinderen een leuke 'vliegende' paasverrassing.

Aan de paas-speurtocht in de Aviodome kan gedurende het hele paasweekend van 29 maart tot en met 1 april worden deelgenomen. De Aviodome is deze dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Voor meer informatie over de Aviodome kunt u bellen met tel. 020-4068000 of de website bezoeken: www.aviodome.nl Bezoekers kunnen eenvoudig en goedkoop parkeren op de parkeerplaats P15 achter de Aviodome. Het museum ligt op 12 wandelminuten afstand van het NS-station Schiphol.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, tel. voor de pers: 020-4067245 Peter F.A. van de Noort, Jodie Staphorst en Ralph Fischer, maart 2002.