Gemeente Rijswijk

REGELRECHT
29 maart 2002


* Parkeren in Oud Rijswijk

* Start werkzaamheden 25 maart
Reconstructie Hendrik Ravesteijnplein/Lindelaan
* Donderdag 28 maart aanstaande
Bespreking concept-collegeprogramma Rijswijk
* Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 Rijswijk wil voordelige positie behouden

* Werkzaamheden in winkelgebied Oud Rijswijk
* Deel Steenvoordelaan wordt afgesloten voor verkeer
* Kindermishandeling ..... en dan?

* Wet Milieubeheer
Beschikking/Wet Milieubeheer

* Zaterdag 13 april
Gratis compost verkrijgbaar

* Jong en Oud gaan wél samen!

* Openbare vergadering Programmaraad LRVW in Wassenaar.
* Wet Milieubeheer
Ontwerpbeschikking/Wet Milieubeheer

* Rotonde aanplant

* Bouwaanvragen en -meldingen

* Bouwvergunningen -en meldingen

Parkeren in Oud Rijswijk

Op 13 maart 2002 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin aangegeven is om de recent ingevoerde parkeermaatregelen in Oud Rijswijk op te schorten en op de kortst mogelijke termijn in overleg met alle belanghebbenden een breed gedragen parkeeroplossing aan de raad voor te leggen.
Deze motie en de daarop volgende krantenberichten hebben gezorgd voor onduidelijkheid en onrust onder met name de bewoners, bezoekers en winkeliers in Oud Rijswijk.

Bij de uitvoering van de motie om de recent ingevoerde parkeermaatregelen op te schorten zal een wettelijke procedure gevolgd moeten worden.
Het college van burgemeester en wethouders zal eerst een verkeersbesluit moeten nemen. Dit verkeersbesluit zal worden opgesteld in overleg met de Politie, waarbij verschillende belangen tegen elkaar moeten worden afgewogen.
Vervolgens dient het verkeersbesluit te worden gepubliceerd en ter inzage te worden gelegd.
Gedurende zes weken bestaat de mogelijkheid om bezwaar tegen het verkeersbesluit aan te tekenen.
Het verkeersbesluit treedt pas in werking zes weken nadat het besluit bekend gemaakt is.
Het volledig doorlopen van deze procedure betekent dat niet eerder dan medio juni 2002 de huidige parkeermaatregelen in Oud Rijswijk kunnen worden opgeschort, cq. gewijzigd.

Alle parkeermaatregelen blijven dan ook voorlopig nog van kracht, waarbij opgemerkt wordt dat weggebruikers verplicht zijn de verkeerstekens na te leven.
Dit betekent dus ook dat er weer opgetreden zal worden door de Parkeercontrole en wel met ingang van dinsdag 2 april 2002.

De motie houdt tevens in dat er een breed gedragen parkeeroplossing aan de raad moet worden voorgelegd. De procedure hiervoor is inmiddels in gang gezet.
Op basis van de resultaten van diverse gehouden parkeerenquetes en en aanvullende onderzoeken zal allereerst met vertegenwoordigers van belangen- en bewonersorganisaties overleg plaatsvinden. Vervolgens zal een informatie-/discussiebijeenkomst plaatsvinden waarvoor alle bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden zullen worden uitgenodigd.
Verwacht wordt dat het definitieve parkeervoorstel gereed zal zijn begin juni 2002.
Voordat besluitvorming plaatsvindt zal een inspraakprocedure gevolgd worden waarbij een ieder de mogelijkheid heeft zijn/haar zienswijze op de voorstellen kenbaar te maken.

Het vorenstaande betekent dus dat de huidige parkeermaatregelen in Oud Rijswijk in ieder geval gehandhaafd worden tot medio juni 2002.

Tenslotte delen wij u mede dat wij u van alle ontwikkelingen met betrekking tot het parkeren in Oud Rijswijk steeds en tijdig (huis aan huis en persbericht) op de hoogte zullen houden.

Burgemeester en wethouders van Rijswijk

.

Start werkzaamheden 25 maart
Reconstructie Hendrik Ravesteijnplein/Lindelaan

De gemeente Rijswijk start vanaf maandag 25 maart met omvangrijke recontructiewerkzaamheden op het Hendrik Ravesteijnplein en een gedeelte van de Lindelaan. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en zullen tot in de zomervakantie voortduren.
De werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden van de rijbanen, herstratingswerkzaamheden van de trottoirs en de fietspaden, het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers, het vervangen van verkeerslichten en het herstraten van een groot deel van het parkeerterrein op het Hendrik Ravesteijnplein.
Het werkgebied bestaat uit het Hendrik Ravesteijnplein en de Lindelaan gelegen tussen Hendrik Ravesteijnplein en Rembrandtkade. Als gevolg van de werkzaamheden zal voor een lange periode eenrichtingsverkeer op de Lindelaan en het Hendrik Ravesteijnplein worden ingesteld. Per fase zal het weggedeelte waarvoor eenrichtingsverkeer wordt ingesteld verschuiven. Het verkeer vanaf de Haagweg richting Burgemeester Elsenlaan zal over één rijbaan worden geleid. Het verkeer vanaf de Generaal Spoorlaan richting Haagweg wordt omgeleid via de Burgemeester Elsenlaan en de Sir W. Churchilllaan. Speciaal voor de HTM buslijn 23 en Connexxion buslijn 39 zal de Rembrandtkade worden aangemerkt als omleidingsroute. De verkeersdrempels in een deel van de Rembrandtkade zijn hiertoe tijdelijk verlaagd. Gedurende de werkzaamheden zullen er twee korte perioden zijn waarop op rijbaan van de Lindelaan geen verkeer mogelijk is. Deze perioden blijven beperkt tot telkens maximaal 2 dagen.

Fase 1: eind maart tot half mei 2002 - Lindelaan tussen Jan Tooroplaan en Jozef Israëlslaan
Op dit gedeelte van de Lindelaan wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Aan beide zijden van de weg worden de parkeerplaatsen, de fietspaden en trottoirs gereconstrueerd en herstraat. Aan het eind van deze fase zal de Lindelaan voor een korte periode volledig worden afgesloten. Vanaf de Jan Tooroplaan tot aan de Rembrandtkade zal het asfalt van de Lindelaan worden vernieuwd. Overdag zal er worden gefreesd en 's nachts zal het asfalteren plaatsvinden. Na het asfalteren zal dit weggedeelte weer volledig worden opengesteld voor het verkeer.

Fase 2: half mei tot begin juli 2002 - Hendrik Ravesteijnplein tussen Jan Tooroplaan en Burgemeester Elsenlaan
Nu wordt eenrichtingsverkeer ingesteld voor het weggedeelte van de Jan Tooroplaan tot aan de burgemeester Elsenlaan. Ook nu worden aan beide zijden van de rijbaan de parkeerplaatsen, de fietspaden en de trottoirs weer herstraat. Aan het eind van deze fase wordt net als bij fase 1 de rijbaan in één snelle actie van twee dagen geasfalteerd. De rijbaan ter plaatse is dan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Direct hierna wordt de rijbaan weer vrij gegeven voor het verkeer.

Fase 3: begin juli tot begin augustus 2002 - parkeerterrein Hendrik Ravesteijnplein
Nu is het parkeerterrein voor de winkels van het Hendrik Ravesteijnplein aan de beurt. Een groot gedeelte van het middenvak zal opnieuw worden herstraat. Ook de voetpaden voor de winkels worden dan van een nieuwe tegelbestrating voorzien. Verder worden twee eilanden met ondergrondse afvalcontainers geplaatst.

.

Donderdag 28 maart aanstaande
Bespreking concept-collegeprogramma Rijswijk

Op donderdag 28 maart aanstaande om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis van Rijswijk een openbare bespreking plaats over het concept-collegeprogramma voor de komende periode van vier jaar.Vorige week is bekend geworden dat het CDA, VVD en PvdA samen het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Rijswijk zullen gaan vormen. De onderhandelaars van deze partijen hebben een concept-collegeprogramma opgesteld dat aanstaande donderdag aan alle fracties in de Rijswijkse raad zal worden voorgelegd. De fracties kunnen aangeven of ze het eens zijn met dit programma of dat ze nog aanvullende wensen willen aanbrengen.
De bespreking van het concept-collegeprogramma is voor iedere in de politiek geïnteresseerde inwoner van Rijswijk te volgen in vergaderzaal twee van het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk.

.

Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010
Rijswijk wil voordelige positie behouden

Rijswijk is een mooie gemeente om in te wonen of te werken. De wijken zijn ruim van opzet en hebben veel groen. Dat geldt ook voor de bedrijventerreinen. Via de A4 en de A13 of de spoorbaan Den Haag - Rotterdam is Rijswijk, centraal gelegen in de Randstad, goed bereikbaar. De gemeente Rijswijk wil deze voordelige positie natuurlijk graag behouden. Daarvoor zijn maatregelen nodig, want de constant groeiende mobiliteit moet in goede banen geleid worden en niet het prettige klimaat en de bereikbaarheid aantasten. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 uitgebracht.

In het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 wordt beschreven hoe de verkeerssituatie nu in Rijswijk is en hoe die er over tien jaar uitziet. Ook worden mogelijke oplossingen voor verkeersproblemen op het gebied van wonen, werken, winkelen, recreatie en groenvoorzieningen gegeven. Het geeft het beleid van de gemeente weer en de maatregelen die nodig zijn voor het "behoud en de versterking van de bereikbaarheid en de leefbaarheid".

Het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 is een concept dat bestaat uit twee nauw samenhangende delen:

1. Beleidsnota: de uitgangspunten van het beleid, de beleidsstrategie voor de komende jaren en de concrete onderzoeks- en uitvoeringsprogramma's

2. Analysenota: het onderzoek naar de knelpunten in het verkeers- en vervoerssysteem

Procedure
De gemeenteraad neemt - volgens planning - in juni 2002 een beslissing over het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010.

Informatie

1. De Beleidsnota en de Analysenota kunnen ingezien worden bij de Sectie Communicatie van de gemeente Rijswijk. Die is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur.

2. Folders met een verkorte weergave van de belangrijkste punten uit het plan zijn te verkrijgen bij de Sectie Communicatie en de bibliotheek

3. Op de internetsite www.rijswijk.nl is de (tekst van de) Beleidsnota beschikbaar. Via de internetsite kan tevens een presentatie over het Verkeers- en Vervoersplan bekeken worden.

Voordat het college van burgemeester en wethouders het plan definitief aan de gemeenteraad aanbieden, kan iedere belangstellende voor 12 april 2002 zijn of haar reactie op het plan geven. De reactie kan gericht worden aan:

College van burgemeester en wethouders van Rijswijk Postbus 5305
2280 HH Rijswijk
stadhuis@rijswijk.nl

.

Werkzaamheden in winkelgebied Oud Rijswijk

Op dinsdag 2 april aanstaande start de gemeente Rijswijk met reconstructiewerkzaamheden in een gedeelte van Oud Rijswijk. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe bestrating en het plaatsen van nieuw straatmeubilair. Tevens zal de openbare verlichting worden vernieuwd. Om een beeld te krijgen van de eindsituatie kan worden verwezen naar de Kerkstaat. Deze straat is reeds onder handen genomen.
Nu komen de Tollensstraat en een groot gedeelte van de Herenstraat aan de beurt.
De aannemer begint in de Tollensstraat.

Bij de werkzaamheden aan de straat zal eerst de oude verharding worden verwijderd, waarna een nieuwe verharding van gebakken stenen en natuurstenen tegels zal worden aangebracht.
Aangezien het hier om een archeologisch waardevol gebied gaat, zal de stadsarcheoloog tijdens de werkzaamheden onderzoek doen naar mogelijke sporen uit een ver verleden.

De totale werkzaamheden duren circa 20 weken. Uiteraard is deze planning afhankelijk van de weersomstandigheden. Ieder weekend is de bestrating weer dicht zodat de bezoekers aan de markt, de winkels en de terrassen geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat iedere maandag een deel van de oude bestrating wordt verwijderd waarna de nieuwe bestrating er op de vrijdag weer in moet liggen. Tijdens de werkzaamheden wordt er gewerkt met rijplaten en houten vlonders om de winkels en de woningen bereikbaar te houden.

.

Deel Steenvoordelaan wordt afgesloten voor verkeer

Op dinsdag 2 april wordt de Steenvoordelaan tussen de Sir Winston Churchilllaan en de Prins Willem Alexander Promenade - Henri ter Hallsingel voor al het gemotoriseerde verkeer afgesloten. Dat is een week eerder dan was aangekondigd.
De afsluiting duurt tot woensdag 1 mei. Dan gaat de Steenvoordelaan weer open voor verkeer in twee richtingen. In deze periode worden de rijbanen bestraat en geasfalteerd.
Automobilisten die in de Louis Bouwmeesterstraat, Buziaulaan, Willem Royaardsstraat of de Cornelis Ruysstraat moeten zijn, kunnen daar via het Wethouder Hillenaarplantsoen komen.

De bussen 18, 23 en 130 worden voor beide richtingen omgeleid.

Het kan gebeuren dat de aannemer door onvoorziene omstandigheden of door slecht weer van deze planning moet afwijken. Wanneer het werk veel vertraging oploopt, worden de omwonenden daar over geïnformeerd.

.

Kindermishandeling ........ en dan?

Wat doe je als leidster in een peuterspeelzaal als je merkt dat een kindje vreemde blauwe plekken heeft? Of nooit mee naar huis wil? Kindermishandeling komt vaker voor dan veel mensen denken, en ieder mishandeld kind is er één teveel!
De gemeente Rijswijk heeft dan ook het initiatief genomen om een cursus/training te laten verzorgen door de Stichting Opvoedingsondersteuning voor leidsters van peuterspeelzalen. Daar werd erg enthousiast op gereageerd. Het aantal aanmeldingen was zo groot dat er twee groepen zijn gevormd die elk twee avonden bijscholing krijgen in het gemeentehuis. De eerste training werd afgesloten op 19 maart jl., de tweede training wordt begin april afgerond.
In de training komen vragen aan de orde als: wat noem je kindermishandeling en wat niet (valt de bekende "corrigerende tik" eronder? Waar ligt de grens?)? Waar kun je als peuterspeelzaalleidster aan merken dat een kind mogelijk wordt mishandeld? Wat moet je vervolgens doen, waar kun je met je eigen vragen en twijfels terecht? En hoe ga je het gesprek met de ouders aan?
Tijdens één van de avonden is iemand van het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling aanwezig en de deelneemsters ontvangen ter afsluiting een certificaat van deelname uit handen van wethouder Ineke Thoral.

De eerste groep enthousiaste peuterleidsters met certificaat en wethouder Thoral (geheel rechts) op de trappen in het gemeentehuis.

.

Wet Milieubeheer
Beschikking/ Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij een milieuvergunning hebben verleend voor de volgende inrichting:

Zuiderweg 30, op naam van Transverko BV, een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een aannemings- en transportbedrijf. Het betreft een reeds bestaande inrichting waarvan de lopende vergunning op grond van de Afvalstoffenwet is vervallen en die thans onder de werking van de Wet milieubeheer valt.

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden. Wij maken u erop attent dat de definitieve beschikking niet is gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-beschikking.
De beschikking ligt vanaf heden gedurende zes weken (tot en met 11 mei 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55, van 17.00 tot 20.00 uur.

Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, via telefoonnummer 070-3959870

Tegen de milieuvergunning kan vanaf heden gedurende 6 weken ( tot en met 11 mei 2002) beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag worden ingediend. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door degene die tijdig zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking heeft ingediend danwel kan aantonen dat hij/zij hiertoe niet redelijkerwijs in de gelegenheid is gesteld.

Degene die een beroep indient, kan tevens bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

.

Zaterdag 13 april
Gratis compost verkrijgbaar

Net als voorgaande jaren kunnen inwoners van Rijswijk ook dit jaar weer -zo lang de voorraad strekt- gratis compost afhalen. Op zaterdag 13 april a.s. wordt met medewerking van composteringsbedrijf 'de Leeuwenakker' uit Bergschenhoek de inwoners van Rijswijk de gelegenheid geboden om geheel gratis compost af te halen. Vanaf 10.00 tot uiterlijk 16.00 uur is men van harte welkom aan de Industriekade (nabij Steenplaetsbrug in de Plaspoelpolder) om zakken en bakken te vullen. Die moet men overigens wel zelf meebrengen. Het reinigingsbedrijf AVALEX zorgt voor schepmateriaal, maar het is handig en sneller als de inwoners zelf ook een spade meenemen. Dit compost is gemaakt uit het GFT-afval (groente-, fruit- en tuinafval) dat onder andere afkomstig is uit Rijswijk.

Milieubewust product
Sinds jaar en dag wordt in de gehele gemeente Rijswijk het huishoudelijk afval gescheiden in onder meer GFT-(groente-, fruit- en tuin) en restafval. Papier, chemisch afval en glas (ook kleurgescheiden) worden natuurlijk ook al jaren apart ingezameld.

Nu het gescheiden aanbieden van huisvuil voor een ieder gewoon is, willen we toch even in herinnering brengen waar het Rijswijkse GFT-afval wordt verwerkt. Even buiten Bergschenhoek tussen de kassen en weilanden ligt het composteringsbedrijf 'de Leeuwenakker'. Hier wordt het Rijswijkse GFT-afval en het GFT-afval uit de regio verwerkt tot compost. Jaarlijks gooien de Rijswijkers ruim 2500 ton GFT-afval weg. In de Leeuwenakker wordt hiervan compost gemaakt, dat bijzonder geschikt is voor gebruik in de land- en tuinbouw, maar ook voor gebruik in de voor- en achtertuin.

.

Jong en Oud gaan wél samen!

De jongerenraad organiseert in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Rijswijk (SWOR) en Ondernemend Welzijn een debat tussen jongeren en ouderen.
Dit debat zal plaatsvinden op maandag 8 april van 19.00-21.00 uur in het Oude Raadhuis. (adres: Oude Raadhuis, Laan Hofrust 4, 2282 AL Rijswijk)
Het geheel zal geopend worden door wethouder Ineke Thoral- van Vliet. De deelnemers die aan het debat mee doen zijn: leden van de jongerenraad, jongeren, dertigers/veertigers en 55+'ers in Rijswijk. Het doel van het debat is om begrip te kweken tussen deze verschillende generaties. Discussieleider doctor de Geus zal stellingen aan de orde brengen zoals: "Ouderen hebben meer invloed op de politiek dan jongeren," of "er moet ruimte zijn voor jongeren om elkaar te ontmoeten, maar niet bij mij in de straat." In de pauze zal er onder het genot van een hapje en een drankje een streetdance- groep onder leiding van Joaney Fris van Stichting Trias optreden en een demonstratie callanetics worden verzorgd door ouderen van de SWOR.
De jongerenraad, Ondernemend Welzijn en Stichting Welzijn Ouderen Rijswijk nodigen u/ je uit om te komen kijken bij dit debat!

Tot maandag 8 april van 19.00-21.00 uur in het Oude Raadhuis!

.

Openbare vergadering Programmaraad LRVW in Wassenaar

Donderdagavond 4 april a.s. houdt de Programmaraad LRVW een openbare vergadering in Raadhuis De Pauw in Wassenaar. Het adres is Raadhuislaan 22. Geïnteresseerden zijn welkom om de vergadering bij te wonen van 20.30 - 22.00 uur.
Inwoners van de betrokken gemeenten hebben voorafgaand aan de vergadering per persoon maximaal vijf minuten tijd om in te spreken en hun eventuele wensen kenbaar te maken. In totaal is voor dit item 15 minuten gereserveerd.
Sinds december 2001 is ook de gemeente Nootdorp toegetreden tot de Programmaraad LRVW. Ook de bewoners uit deze gemeente zijn welkom tijdens de openbare vergadering.

Tijdens deze vergadering komt onder andere de advisering van het televisieaanbod via de kabel aan de orde. Voor 1 juni a.s. dient de Programmaraad haar advies bij de Casema in te leveren.

De Programmaraad LRVW heeft als taak de kabelexploitant (in deze regio de Casema) te adviseren over de samenstelling van het wettelijk basispakket van 15 televisie- en 25 radiozenders. De Programmaraad LRVW dient rekening te houden met een aantal specifieke zenders die op basis van de Mediawet vastliggen.
Voor meer informatie wordt verwezen naar het jaarverslag van de Programmaraad, dat ter inzage ligt bij de afdeling communicatie van de betreffende gemeenten.

Postbusnummer
De Programmaraad LRVW houdt onder andere rekening met de wensen en belangen van de abonnees c.q. inwonenden van de vier deelnemende gemeenten. Met vragen en/of opmerkingen omtrent het advies van de Programmaraad kan men enkel schriftelijk terecht bij het onderstaande (nieuwe) adres:

Programmaraad LRVW
Postbus 1147
2260 BC LEIDSCHENDAM

.

Wet Milieubeheer
Ontwerpbeschikking/Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om een nieuwe vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de volgende inrichting:


1 Braillelaan 5, een ontwerpstudio en grafisch productiebedrijf

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De ontwerpbeschikking ligt vanaf heden gedurende 4 weken (tot en met 25 april 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 20.00 uur.

Schriftelijke zienswijzen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van Burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge zienswijzen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 39 59 870.

Degene die een zienswijze kenbaar maakt kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV, via telefoonnummer 070 39 59 870.

.

Rotonde aanplant

Deze week is de gemeente gestart met het groen inrichten van twee van de drie rotondes in de Schaapweg/Mgr. Bekkerslaan. De rotondes worden heel verschillend in gericht.

Rotonde zwembad De Schilp
Ten eerste de vlak bij de landgoederen De Voorden (De Voorde, Steenvoorde en Overvoorde) gelegen rotonde tegenover het nieuwe zwembad. Om ook het groen van de weg een landgoedsfeer te geven wordt deze rotonde helemaal ingeplant met rododendron `Cunningham's White'. Dit is een iets naar roze neigende witbloeiende rododendron die door de niet zo grote bloemen een heel natuurlijke, landgoedachtige uitstraling heeft.

Rododendron 'Cunningham's White'

Rotonde Winston Churchilllaan
De tweede rotonde bij de Sir Winston Churchilllaan zal qua beeld en plantkeuze aansluiten op het natuurlijke beeld van de ecologische-zone in de omgeving. Daarom wordt de rotonde uitgevoerd met een natuurlijke glooiing in gras en verder ingeplant met bodembedekkende klimop en krentenbloesem. In het najaar worden nog een groot aantal wilde narcissen geplant. De glooiing voorkomt het hinderlijk doorschijnen van autoverlichting.

Rotonde Prinses Marijkesingel
De derde rotonde bij de Prinses Marijkesingel zal later worden aangeplant. De inrichting zal vergelijkbaar zijn aan de inrichting van de rotonde Sir Winston Churchilllaan met dien verstande dat hier dit najaar een beuk zal worden teruggeplant. Eerder is deze door de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde aan de gemeente aangeboden.

.

Bouwaanvragen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het gedeeltelijk wijzigen van een woning d.m.v. een gevelwijziging te: Generaal Spoorlaan 319;ingediend: 13-03-2002;
* het oprichten van 2 dakkapellen te: Pauwhof 154; ingediend: 13-03-2002;

* het veranderen van een gevel d.m.v. kozijnwijziging te: Ieplaan 84; ingediend: 08-03-2002;

* het oprichten van een kascomplex, silo's en buffer te: van Rijnweg
1a; ingediend: 13-03-2002;


Tevens zijn de volgende meldingen ontvangen:

* het oprichten van een schuur te: Leeuwendaallaan 116 ingediend: 11-03-2002

* het oprichten van een schuur/berging te: Bilderdijklaan 18 ingediend: 18-03-2002

.

Bouwvergunningen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 28 maart 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het gedeeltelijk wijzigen van een woning aan de Minister Talmalaan 168, verleend en verzonden: 22 maart 2002

Tevens zijn volgende meldingen geaccepteerd :

* het vergroten van een serre aan de Jacob Van Offwegenlaan 23-25, verleend en verzonden: 22 maart 2002

* het vergroten van een tuinhuisje aan de Lange Kleiweg 120, verleend en verzonden: 22 maart 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.