Gemeente Eindhoven

Persbericht: 27 maart 2002, no. 53

Thematische wandelroutes door Genneper Parken

Genneper Parken is het grote groene gebied, grenzend aan het stadscentrum van Eindhoven. Eind vorig jaar zijn er een drietal thematische routes uitgezet door dit prachtige gebied: een cultuur-historische route, een boerenland route en een beekdalroute. Alle drie de routes vertrekken vanaf de centrale parkeerplaats van Genneper Parken en leiden u langs de mooiste plekjes in het gebied. Een goede tip voor een heerlijke lentewandeling!

De drie wandelroutes zijn met paaltjes bewegwijzerd. Met ingang van 29 maart zijn er bij iedere route ook folders met interessante wetenswaardigheden over de diverse routes te verkrijgen. Zo zult u in de folder over de cultuur-historische route bijvoorbeeld meer lezen over historie van het gebied. Weet u bijvoorbeeld wat een bolle akker is en hoe deze ontstaat? De folder over de boerenland route vertelt u een en ander over ecologische landbouw en loopt rondom de ecologische boerderij die deze zomer in gebruik genomen gaat worden. En de folder over de beekdalroute tenslotte vertelt u alles over de bijzondere plekjes die u passeert tijdens uw wandeling langs de prachtige beekdalen van Genneper Parken. U leert van alles over de beekflora en fauna en de paddenpoelen in het gebied. De duur van de wandelingen varieert van 2,2 kilometer (ongeveer drie kwartier wandelen) tot 7 kilometer (ongeveer twee uur wandelen).

De folders zijn gratis verkrijgbaar zijn bij diverse attracties in Genneper Parken. Wilt u meer informatie? Bel dan 040- 238 11 11.