MADAME TUSSAUD

Madame Tussaud's Amsterdam, nieuw en verrassend

AMSTERDAM, 28 maart 2002 - Een stralende Madame Tussaud's Amsterdam heet officieel op 29 maart a.s. haar gasten weer welkom. In slechts 11 maanden kreeg Madame Tussaud's een facelift van 4 miljoen euro. Uitgangspunt van de renovatie is het verrassen en emotioneel raken van de bezoekers. Tevens is er een etage toegevoegd en is de ruimte klaargemaakt voor het huisvesten van Tussauds events.

Tijdens de verbouwing zijn alle beelden naar de Tussauds Studio's in Londen afgereisd voor groot onderhoud. Soms is zelfs een hele look aangepast: Carlo en Irene van Telekids zijn aangepast in de stijl van hun nieuwe programma Life & Cooking. Ook zijn er een aantal nieuwe beelden aan de collectie toegevoegd, zoals Kylie Minogue, Bono en Bob Marley.

Zodra de bezoeker binnenkomt in de nieuwe Reception Experience en met de lift naar de vierde verdieping gaat, stapt hij de Gouden Eeuw binnen. Deze etage, bij Michael Jackson favoriet en vier keer door hem bezocht, is op veler verzoek niet aangepast.

Als men de tocht vervolgt naar de vijfde verdieping komt men uit in de Hollandse Stijlkamer. Deze zaal is druk bevolkt door wereldleiders, vorsten, schilders, schrijvers en religieuze leiders. De geportretteerden worden verlevendigd met voor hen kenmerkende accessoires zoals een bepaald schilderij, een brandende sigaret of een foto van een memorabel moment uit hun leven.

In de Music Zone, voorzien van monitors, een discovloer en popmuziek, komen popsterren van de jaren '50 tot en met nu samen. Het is een hippe ruimte waar geluid en lichteffechten overheersen. Via de Music Zone is een geheel nieuwe, zesde etage bereikbaar. Deze verdieping is gebouwd om meer ruimte te creëren zodat alle beelden op de grond kunnen staan en bezoekers hen van dichtbij kunnen aanraken, bewonderen en fotograferen. Bezoekers voelen zich even een paperazzo.

Op de zesde etage aangekomen, belandt de bezoeker in de Sports Gallery en TV Studio Backstage. Sporthelden showen de sport waar zij in uit blinken en bij tv-presentatoren zijn lachwekkende bloopers te zien. Deze niet eerder vertoonde beelden hebben de afzonderlijke presentatoren speciaal voor bezoekers van Madame Tussaud's beschikbaar gesteld. De verlichte glazen trap leidt hen naar beneden en komt uit in de Hall of Fame. Populaire hedendaagse en legendarische oude filmsterren geven daar acte de présence alsof ze op een première schitteren. De zaal is 12 meter hoog en op de muur is via een videoprojectie te volgen hoe een wassenbeeld wordt gemaakt.


---

----
Notities voor de redactie:
Foto beschikbaar op ANP fotonet + DDC.
Voor verdere persinformatie kunt u contact op nemen met: Madame Tussaud's Amsterdam, Brenda Serrée, Media & Celebrity Relations, brenda.serree@scenerama.com, tel dir: 020 5230620, mobiel: 06 55337612, fax: 020 5230629.

Madame Tussaud's Amsterdam is zeven dagen per week geopend van: 10.00 uur t/m 18.30 uur (kassa sluit om 17.30 uur) van 15 juli t/m 31 augustus 9.30 uur t/m 20.30 uur (kassa sluit om 19.30 uur)
Op Koninginnedag gesloten. Informatielijn: 020 5221010

Madame Tussaud's Amsterdam is onderdeel van The Tussauds Group, een van de grootste ondernemingen en ontwikkelaars van attractieparken binnen Europa met meer dan 13 miljoen gasten per jaar.

Dit zijn de Tussauds Group's attracties:
Madame Tussaud's London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong; Tussaud's London Planetarium; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Alton Towers Hotel; Chessington World of Adventures; Thorpe Park; Heide Park.

28 mrt 02 09:35