Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-03-2002

Televisie
VERMIST EXTRA PERSBERICHT
Uitzending vrijdag 29 maart
Nederland 2 - 21.50 uur


INTERNETACTIE VOOR VERMIST MEISJE

De 16-jarige *** uit 't Zand verdween op woensdag 27 februari jl. nadat ze rond half acht 's ochtends de bus nam naar haar school in Alkmaar. Er zijn aanwijzingen dat ze terecht is gekomen in een zwaar crimineel circuit. Bij TROS VERMIST start vrijdag 29 maart a.s. een zoekactie naar *** via de internetsite www.vermist.nl.

Op de site worden alle steunbetuigingen, verklaringen, geruchten en tips vermeld die dagelijks binnenkomen op de redactie van VERMIST. Er kunnen posters van * worden uitgeprint. Via de site kunnen wereldwijd ansichtkaarten worden verstuurd en de moeder van * heeft een persoonlijke oproep en een gesproken boodschap op de site gezet. Verder is er een fotoboek van * door te bladeren en het briefje te zien dat na haar verdwijning is gevonden en waarin ze aangeeft bang te zijn voor bepaalde mensen. *** praat daarin over een bepaalde bende en de crimineel Daan. De politie heeft informatie verstrekt aan de hand waarvan een compositietekening is gemaakt van de bewuste Daan.

De privé-detective Peter Staal, die onderzoek verricht naar de verdwijning, heeft een aantal belangrijke vragen op een rij gezet waarop hopelijk antwoorden komen.

Op de site www.vermist.nl wordt een dringende vraag gesteld aan alle vrienden, vriendinnen en kennissen van ***, die - om welke reden dan ook - informatie achter houden, deze alsnog te geven. Het kan anoniem. De tip die leidt naar het vinden van ***, wordt beloond.