Gemeente Leeuwarden

Sophialaan wordt weer vrijgegeven voor verkeer

Achmeatoren De burgemeester van Leeuwarden heeft besloten de verkeersmaatregelen aan de Sophialaan bij de Achmea-toren te beëindigen. Dit betekent dat met ingang van vrijdag 29 maart de omleidingsroute naar/vanaf het Centrum wordt opgeheven. De Sophialaan werd op 22 februari jl. afgesloten nadat een gevelplaat was los geraakt van de Achmeatoren.

Blijkens verklaringen van zowel van Achmea-directie, bouwbedrijf BBF en het onafhankelijk instituut TNO zijn de maatregelen aan de bekleding van de zwarte toren zover gevorderd dat het verkeer weer veilig langs de Achmea-toren kan.

Op grond hiervan heeft de burgemeester besloten de tijdelijke verkeersmaatregelen aan de Sophialaan op te heffen.

Aangezien aan de grijze toren de komende dagen nog verder wordt gewerkt blijft de Willemskade zuidzijde nog afgesloten voor het verkeer. Naar verwachting zal deze straat de komende week weer kunnen worden opengesteld.

De burgemeester zal de raad tijdens de raadsvergadering van 8 april a.s. informeren over de wijze waarop door

vertegenwoordigers van Achmea, bouwbedrijf BBF, Stoel en Partners, Dekker natuursteen, architectenbureau Bonnema, TNO en de gemeente Leeuwarden is samengewerkt om het gebied rondom de Achmea-toren weer veilig te krijgen.