Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Inbreker aangehouden
LELYSTAD - In de Voorstraat is donderdagavond een 29-jarige man uit Lelystad aangehouden na een inbraak in een woning aan de Sont. Op aanwijzing van een getuige kreeg de politie een duidelijk signalement van de dader. In zijn woning is vervolgens een deel van de buit teruggevonden. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen na winkeldiefstal
ALMERE - Twee Amsterdammers van 19 en 24 jaar zijn donderdagmorgen aangehouden na het stelen van goederen uit diverse winkels in Almere Centrum. Beide verdachten probeerden bij het zien van de politie te vluchten, maar konden worden aangehouden. De 24-jarige is na verhoor ingesloten, omdat bij hem onder meer kleding van een kledingzaak en een warenhuis en artikelen van een parfumerie afkomstig van de diefstal zijn aangetroffen. Bovendien moest hij nog een boete betalen van een eerder vonnis. De goederen zijn in beslag genomen en teruggebracht naar de eigenaars.

Aanhouding na vernieling
LELYSTAD - Een 49-jarige man uit Elten is donderdagavond aangehouden in een woning aan de Zandbank. De man had de ruit van de woning van zijn even oude ex-vrouw ingeslagen om binnen te komen. Na zijn aanhouding is de man geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Donderdagmorgen zijn twee vrouwen van respectievelijk 18 (bestuurder) en 20 (passagiere) uit Almere gewond geraakt na een aanrijding op de Hollandsedreef. Zij reden in een auto over de Hollandsedreef richting Havendreef, maar kregen op de kruising met de Bartokweg vermoedelijk geen voorrang van een 40-jarige automobilist uit Almere, die richting Couperusweg reed. Na de aanrijding zijn zowel de bestuurder als haar passagiere met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

ALMERE - Op de Hogering zijn donderdagavond twee Almeerders betrokken geraakt bij een aanrijding. Beide bestuurders reden achter elkaar over de Hogering richting A6. De 38-jarige automobilist van de voorste auto stopte ter hoogte van de Grasweg voor het verkeerslicht, wat te laat werd opgemerkt door de 57-jarige automobilist achter hem. Na de aanrijding moest de 38-jarige uit zijn voertuig bevrijd worden door de brandweer en is vervolgens met nekklachten per GGD-ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

ALMERE - Een 17-jarige bromfietster uit Almere is donderdagavond gewond geraakt na een botsing met een hond. Het meisje reed op de kruising Mandolinestraat / Banjostraat richting de Pianoweg langs het Muzenpark, en kon het dier, dat plotseling de weg opliep en niet aangelijnd was, niet meer ontwijken. Na de botsing viel het meisje met haar scooter en liep daarbij een gebroken arm op. Zij is per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding oplichtster
LELYSTAD - Aan de Poolzeestraat is donderdagmorgen een 27-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden. De vrouw ging de deuren langs en vroeg om geld voor haar zieke moeder. Een aantal bewoners gaven haar geld, maar kregen achteraf toch argwaan en belden de politie. De 27-jarige is aangehouden.

Rijden zonder rijbewijs
LELYSTAD - Een 21-jarige automobilist uit Lelystad is vanmorgen vroeg aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Tijdens een controle bleek dat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat. Het voertuig was niet verzekerd en stond op naam van iemand anders. De auto is in beslag genomen. Met de 21-jarige is afgesproken dat de eigenaar, met geldig rijbewijs en geldige verzekering, de auto kan ophalen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Na een aanrijding op de Ziekenhuisweg is vanmorgen vroeg een 32-jarige automobilist uit Drieborg aangehouden. De man verklaarde dat hij even niet had opgelet en vervolgens tegen een paal aanreed. Bij de blaastest bleek dat de man onder invloed verkeerde; hij blies 765 ug/l (1.75 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is in beslag genomen.