Gemeente Tilburg

22-3-2002
Tilburgse partijen bereiken op hoofdlijnen overeenstemming over het Algemeen Bel
TOP stapt uit de onderhandelingen

Vandaag heeft het derde overleg tussen de partijen plaatsgevonden voor het tot stand komen van een nieuwe coalitie. De betrokken partijen, CDA, PvdA, AB en GL zijn het eens geworden over het Algemeen Beleidsplan. TOP is vandaag uit de onderhandelingen gestapt.

Reden voor TOP om af te haken van verdere onderhandeling is het minimabeleid. TOP wil een algemene verhoging van de subjectsubsidie voor ouderen tot 226,- ( 500,-). De vier partijen zetten in op het vergroten van de toegankelijkheid van voorzieningen voor met name 65-plussers. Onder meer door het inzetten van intermediairs bij huisbezoeken ten behoeve van het opsporen van stille armoede, zorgvragen en participatiebehoeften ten aanzien van 65-plussers en met name allochtone ouderen. Dit past binnen het maatwerk van het polismodel, waarbij zorg voor maatschappelijke participatie onderdeel uitmaakt van de polis.

De onderhandelingen zijn vandaag voortgezet door de overige partijen en zij hebben overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van het beleid voor de komende vier jaar en dus een principeakkoord bereikt. Het principeakkoord zal de komende dagen verder worden uitgewerkt en nader omschreven. Op maandag en dinsdagavond a.s. zal het overleg tussen de partijen voortgezet worden. Dan wordt tevens de financiële paragraaf besproken, én de portefeuilleverdeling tussen de partijen.