Gemeente Tilburg

26-3-2002
Samenstelling college bekend
Ook Algemeen Belang levert wethouder, wijkwethouders doen intrede

Gisteravond hebben de onderhandelaars van de overgebleven partijen aan de coalitiebesprekingen onder voorzitterschap van Frans Slangen (voorzitter KRO) de portefeuilles verdeeld. Het CDA en PvdA leveren ieder 2 wethouders, GL en AB ieder 1. Het CDA levert ook de loco-burgemeester. De namen van de wethouders zijn: CDA, Els Aarts en Hans Janssen; PvdA, Jan Hamming en Hugo Backx; Groen Links, Gon Mevis; Algemeen Belang, Lout Visschers. Wilbert van Herwijnen zal dus in het nieuwe college niet terugkeren. Nieuw is de verdeling van de wijken en de daarbij horende sleutelprojecten over de verschillende wethouders.

De portefeuilleverdeling is als volgt:

CDA
Ruimtelijke Ordening, Openbare werken, Verkeer & Vervoer, Economische zaken en ontwikkeling, Coördinatie binnenstad, Evenementen, Detailhandel, Natuur en groen (planologie), Monumenten, Architectuurbeleid, Grondexploitatie en Grondbedrijf, Zorg (met uitzondering van verslaafdenzorg en vrouwenopvang), Toerisme, Openluchtrecreatie, integratie stadszaken. Dienstportefeuillehouder van Stadszaken, wijkwethouder van het Centrum.

PvdA
Sociaal beheer/welzijnswerk, Sociaal-cultureel werk, Jeugd- en jongerenwerk, Kinderopvang, Vrijwilligerswerk, Fysiek beheer wijken: onderhoud en beheer en (her)inrichtingsplannen, Wijkontwikkeling, Financiën, Belastingen en heffingen, Deelnemingen, Kinderopvang, Vrijwilligerswerk, Maatschappelijk werk , Volkshuisvesting, Cultuur, Onderwijs, Maatschappelijke opvang, verslaafdenzorg en vrouwenopvang, Consultatiebureaus, Volwasseneneducatie, integratie Wijkzaken. Dienstportefeuillehouder van Wijkzaken en wijkwethouder van West.

AB
Interne coördinatie grote stedenbeleid, Brabantstad, Bestuurlijke vernieuwing, Sport, Milieu, Bodem- water en groenbeheer, Vergunningenbeleid, Minderhedenbeleid. Dienstportefeuillehouder van Bedrijven en BAT en wijkwethouder van Noord.

GL
Sociale zaken en werkgelegenheid, Arbeidsmarktbeleid, Mondiale bewustwording, Informatie en Automatisering, Personeel en Organisatie, Mediabeleid, Emancipatie, Coördinatie asielzoekersbeleid. Dienstportefeuillehouder van Publiekszaken en Diamantgroep, wijkwethouder van Oud-Noord en Zuid.

Hoe de CDA en PvdA-wethouders onderling hun portefeuilles verdelen is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment wordt nog verder gepraat over de precieze invulling van het Algemeen Beleidsplan.