Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Rumoerig schoolfeest

UTRECHT Tijdens een schoolfeest donderdagavond in een school aan de Amerikalaan is het onrustig geweest. Gedurende de avond was de politie genoodzaakt om op de parkeerplaats aan de zijde van de Marco Polo laan een diensthond in te zetten. Dit was nodig om een groep lastige jeugd, die het had voorzien op geparkeerde autos en de hekken van het politiebureau Marco Polo, van de parkeerplaats te verwijderen. De politie heeft drie Utrechtse jongeren aangehouden voor belediging, vernieling diefstal en het opegeven van een valse naam.

Straatroof

UTRECHT Op de Rio Brancodreef is donderdagavond een 68-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd. De vrouw kwam met een hoofdwond en verwondingen aan haar knieën een woning binnenlopen. Zij vertelde dat er op straat aan haar schoudertas was getrokken waardoor zij viel. Een onbekende jongen van ongeveer 14-jaar is na de overval weggelopen in de richting van de Klopvaart en de achterzijde van de flats aan de St. Maartendreef. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Schietpartij

UTRECHT Gistermiddag rond 15.30 uur kreeg de politie melding dat er geschoten zou zijn in de omgeving van de Rooseveldlaan Bernadottelaan. In het Oudenrijn ziekenhuis hadden zich twee Utrechters van 21 en 15 jaar gemeld die waren geraakt door kogels. De 21-jarige was in zijn hand geraakt en de 15-jarige in zijn been.

De aanleiding voor het schietincident ligt waarschijnlijk in een verkeersincident eerder die middag op de Marco Pololaan. De 21-jarige had woorden gekregen met de bestuurder van een auto om een verkeerssituatie. Enige tijd later werd de 21-jarige man op de kruising Bernadottelaan/Rooseveldlaan geconfronteerd met de inzittenden van een goudkleurige Opel Vectra.
Eén van de inzittenden van deze auto trok een vuurwapen en loste enkele schoten. De 15-jarige jongen die enkele meters verderop in de straat liep werd door de rondvliegende kogels geraakt in zijn been. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en heeft meerdere hulzen gevonden.
Dezelfde middag is nog een buurtonderzoek gehouden. De recherche van het politiedistrict Marco Polo is op zoek naar de inzittende van de goudkleurige auto en verzoekt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844.