Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.45 uur

Rijden onder invloed

MAARSSEN- Donderdagavond omstreeks 22.10 uur hield de politie een 38-jarige automobilist uit Maarssen aan omdat hij teveel gedronken had.

Tijdens een alcoholcontrole op de Maarssenbroekse Slag bleek uit de blaastest dat de man teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en op het bureau bleek uit een ademanalyse dat de man een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.55, terwijl 0.50 is toegestaan. De Maarssenaar moest zijn rijbewijs inleveren en met een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding verliet hij het politiebureau.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN- De politie hield donderdagochtend een snelheidscontrole op de Provincialeweg N201.

Van 09.00 uur tot 11.15 uur controleerde de politie 2318 automobilisten. Er werden 52 snelheidsovertredingen geconstateerd, waarbij de hoogst gemeten snelheid 111 km/u was. De toegestane snelheid is hier 80 km/u.

Brand na explosie

MAARSSEN- Door nog onbekende oorzaak ontstond er donderdagmiddag een brand bij een bedrijf aan de Oostkanaaldijk.

Om 12.30 uur vond er een explosie plaats in een stofsilo, waarna een kleine brand uitbrak die door de brandweer snel onder controle was. Het gevolg van de explosie was dat er twee tussendeuren in de silo uitgeblazen werden, waardoor ernstige gevolgen voorkomen werden. Er vielen geen gewonden.