AutoRai

29-3-2002

Toyota Yaris ondergaat artistieke metamorfose voor goed doel

Anthon Beeke, Gerti Bierenbroodspot, Corneille, Juul van den Heuvel, Ravage, Henk Schieffmacher en Rob Scholte. Deze grote namen uit de Nederlandse kunstwereld zullen zich gezamenlijk inspannen voor het project a driving work of art .

De speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ludieke groep kunstenaars gaat de interieurs van 7 Toyotas Yaris op een fantastische wijze tot kunstwerken verheffen voor het goede doel. De Yarissen zijn hiertoe door Toyota-distributeur Louwman & Parqui geheel kosteloos beschikbaar gesteld en onlangs overhandigd aan de initiatiefnemers van a driving work of art. Het project genereert eenmalig geld voor de Nannette-Rosa Stichting. De opbrengst van de over een aantal maanden te veilen Toyotas komt volledig ten goede aan de stichting, die in het leven is geroepen om de communicatie tussen patiënt en diens naasten te bevorderen en te verbeteren.
De drie befaamde en alom gerespecteerde artsen prof. dr. Bob Pinedo (VU Amsterdam), prof. dr. Bob Smalhout en dr. Elsken van der Wall (VU Amsterdam) begeleiden dit bijzonder sympathieke project.

De kunstenaars zullen binnenkort beginnen met het tot kunst verheffen van de Yaris-interieurs. De absoluut unieke kunstwerken die hieruit voortvloeien zullen van 15 tot en met 20 mei op de Amsterdamse KunstRAI te zien zijn. Vervolgens worden de mobiele kunstwerken op de parterre van De Bijenkorf in zeven grote steden getoond, waarbij telkens één van de kunstenaars zijn of haar Yaris persoonlijk zal signeren.

Het publiek kan dan in de betreffende Bijenkorf-vestiging voor de eerste maal een bod uitbrengen op de later door Sothebys te veilen autos. Verwacht wordt dat de uniek rijdende kunstwerken tijdens een imposant nationaal show- en veilingevenement grote sommen geld zullen opleveren, waarmee a driving work of art de Nannette-Rosa Stichting financieel ondersteunt.