Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 29 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: auto na botsing op de kop
Na een botsing donderdagnacht tussen twee personenautos op de kruising van de Stationsweg met het Zuiderpark belandde een van de wagen op de kop. De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk. De twee autos reden vanaf het Zuiderpark de kruising op waarna de aanrijding plaatsvond. Van de twee betrokken bestuurders, een 21-jarige vrouw uit Ravenswoud en een 39-jarige man uit Assen, werd de Assenaar voor controle en het afnemen van een bloedproef naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: autokraker aangehouden
Op aanwijzingen van een getuige heeft de politie een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een auto. De opengebroken auto stond in de Palembangstraat en uit de wagen waren enkele goederen verdwenen. De verdachte werd verderop in de straat aangehouden en de goederen in een naastgelegen tuin. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man (18) verdacht van mishandeling
De politie werd donderdagnacht naar een horecazaak aan de Grote Markt gestuurd voor een vechtpartij. Ter plaatse werd een 21-jarige Veendammer aangetroffen die een hoofdwond had. Op basis van verklaringen van getuigen werd een 18-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling. Hij zou de man met een glas geslagen hebben en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: jongens vernielen abris
Vier jongens, 16 en 18 jaar uit Groningen, werden donderdagnacht aangehouden op de Peizerweg voor het vernielen van ruiten van abris. De jongens gooiden tegen drie abris aan de Peizerweg, ter hoogte van de veilinghallen, Hunsingolaan en Zuiderweg stenen tegen de ruiten. De jongens waren in het bezit van een fiets die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: drankrijder
Op het Schuitendiep zagen leden van de parkeerpolitie donderdagmiddag een 48-jarige Stadjer die zichtbaar onder invloed verkeerde in een auto stappen en wegrijden. Hij kon op het Schuitendiep worden aangehouden en blies een promillage van 0.65. De man is al veel vaker betrapt op het rijden onder invloed en in overleg met het openbaar ministerie is zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto bleek niet verzekerd en de nodige processen-verbaal zijn opgemaakt.

Haren / Groningen: verkeerscontroles
Op de Emmalaan in Haren werd donderdagochtend een controle op het dragen van autogordels gehouden. In totaal werden veertien bekeuringen van 40 euro uitgeschreven. Op de Diamantlaan werden zon vijftig autos bij een algemene verkeerscontrole staande gehouden. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en rijbewijs, geen gordel dragen en het verlopen van de APK. In totaal tien bekeuringen. Op de kruising van de Verlengde Hereweg met de Helperbrink werd donderdagochtend gecontroleerd op het rijden door het rode licht. Er waren 27 brom- en fietsers die een bon kregen

Oude Pekela: asielzoeker aangehouden
een 31-jarige asielzoeker is donderdagmorgen aangehouden, omdat hij zich bevond op het terrein van het AZC aan de Hooiweg in Oude Pekela. De man was de toegang ontzegd en weigerde weg te gaan. Dit was inmiddels de vijfde keer, dat hij door de politie van het terrein moest worden gezet. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en daarna weer op vrije voeten gesteld.

Uithuizen: snelkraak kapsalon
Bij een kasalon aan de Schoolstraat in Uithuizen is donderdagnacht ingebroken. Onbekenden hebben een stalen fietsenrek door het raam van de voordeur gegooid, waarna de kassa werd meegenomen. De kassa werd leeg in de buurt van de salon teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leek: man aangehouden voor vernieling en bedreiging Een 26-jarige inwoner van Noordhorn is donderdagavond aangehouden voor het vernielen van een deur van een appartement aan de Tolberterstraat in Leek. Tevens had hij een bewoner en een bezoeker bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam was de man zeer opgewonden en maakte een agressieve indruk. Hij is voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten. Hierbij moet nog blijken het hoe en waarom van zijn gedrag.

Zuidhorn: baldadige jongens naar HALT
Twee scholieren, respectievelijk wonende in Tolbert (13 ) en in Grijpskerk (14) zijn donderdagmiddag aangemeld voor HALT. Ze werden op het Akkerend in Zuidhorn betrapt bij het gooien van stenen uit de bestrating in de plaatselijke vijver. De ouders zijn ingelicht.

Stadskanaal: aanhouding voor mishandeling
De politie heeft donderdagmorgen twee 17-jarige knapen uit Stadskanaal aangehouden die op de Poststraat een 28-jarige plaatsgenoot in elkaar hadden geslagen Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beide knapen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: aanhoudingen in verband met overlast Donderdagavond zijn op de Grote Markt in Groningen zes mensen aangehouden voor het veroorzaken van overlast en openbaar alcoholgebruik De vijf maakten onderdeel uit van een grotere groep die aan het begin van de avond drukte maakten rond het politiebureau aan de Rademarkt. Ze gaven aan sympathisanten te zijn van de krakers die de dag ervoor waren aangehouden (Kruitlaan). Nadat ze bij het politiebureau waren vertrokken gingen ze de binnenstad in. Daar maakten ze beledigende opmerkingen richting enkele politieruiters en gooiden onder meer een blikje bier naar een politiepaard. Bovendien dronken ze bier op de openbare weg hetgeen verboden is. De politie heeft vervolgens het vijftal uit de groep geplukt en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat het ging om twee inwoners van Amsterdam (18 en 19), een 23-jarige inwoonster van Eethuizen De anderen wilden hun personalia niet prijsgeven en moeten daardoor langere tijd aan het politiebureau blijven.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)