AutoRai

29-3-2002

Nieuwe Ford Fiesta komt al in juni

Sinds hij zijn intrede deed op de IAA van Frankfurt vorig jaar, werd met spanning uitgekeken naar de officiële lancering van de nieuwste versie van de Ford Fiesta. Eindelijk is het zover: vanaf juni is hij beschikbaar op de Nederlandse markt.

"Ik ben bijzonder blij aan te kunnen kondigen dat de introductie van de fonkelnieuwe versie van onze nieuwste compacte personenauto verschoven werd. Dankzij de inspanningen van de productieteams in onze fabrieken van Keulen kon de introductiedatum van de nieuwe Fiesta vervroegd worden naar juni 2002.Vanaf dat moment zal het nieuwe model, dat sinds het voor het eerst aan het publiek werd voorgesteld heel wat interesse wekte, kunnen worden bewonderd, uitgeprobeerd en uiteraard bij onze dealers worden gekocht." Het was een duidelijk tevreden Alain Visser, Algemeen Directeur van Ford Nederland, die het goede nieuws voor geïnteresseerde klanten en de Ford organisatie zelf, kon brengen.

Gezien de levendige belangstelling voor de volledig vernieuwde versie van Fords compacte auto op de Europese en Nederlandse markt, hebben de verantwoordelijken bij Ford besloten de productie van de nieuwe Fiesta's te bespoedigen. Dat betekent dat de introductie van de auto met een aantal maanden vervroegd wordt.

De nieuwe Ford Fiesta is de eerste in een serie van Ford compacte auto's, die een ware metamorfose heeft ondergaan. De markt voor dat soort van voertuigen is volop in beweging. De traditionele markt van klanten die vooral geïnteresseerd zijn in een prijsgunstige kleine wagen die veel ruimte biedt, is aanzienlijk gegroeid, onder meer aangevuld met stadsbewoners die het steeds moeilijker hebben om een parkeerplaats te vinden voor een grote auto.

De rijeigenschappen van de nieuwe Ford Fiesta vormen een combinatie van het dynamische karakter van de Ford Focus, de stabiele wegligging van de Ford Mondeo en het temperament van de sportieve versies van de Focus. Deze karakteristieken passen prima bij zijn nieuwe frisse 'look'.

Vanzelfsprekend zijn de kenmerken van het 'New Edge' design duidelijk aanwezig met onder meer de typerende wielkasten, de expressieve koplampen en de opvallende grille. Toch heeft de nieuwe Ford zijn herkenbare en populaire Fiesta-trekjes behouden. Tot slot is de nieuwe Ford Fiesta zuiniger dan zijn voorganger en beschikt hij over tal van nieuwe technologieën die hem nóg betrouwbaarder en aantrekkelijker maken. De nieuwe Ford Fiesta is beschikbaar met een Duratec 8V
1,3-liter motor, een Duratec 16V 1,4- of 1,6-liter en een Duratorq 1,4 liter TDCi diesel motor.

De nieuwe Ford Fiesta is uitgerust met het eveneens vernieuwde Intelligent Protection System, bekend van de Ford Mondeo. Daarnaast beschikt de nieuwe Fiesta over een meer crashbestendige carrosserie. Wat ruimte betreft, oogt de nieuwe Ford Fiesta van binnen een stuk ruimer dan van buiten. Met gemak kunnen vijf passagiers met hun bagage comfortabel worden vervoerd. De bagageruimte biedt plaats voor twee grote koffers en de achterbank is helemaal neerklapbaar. Verder hebben de inzittenden bij de nieuwe Ford Fiesta meer been- en hoofdruimte, is het stuur in de hoogte verstelbaar, zijn er grotere achterportieren en is het zicht nog beter geworden.