Gemeente Helden

Controle van afvalwater bij bedrijven In opdracht van de gemeente Helden houden toezichthouders van het Zuiveringschap Limburg de komende tijd steekproefsgewijs controles bij bedrijven. Ze controleren hoe en op welke wijze de bedrijven omgaan met hun afvalwater.
In de Wet milieubeheer staan eisen waaraan bedrijven moeten voldoen bij de lozing van afvalwater. Deze eisen zijn er vooral om risico´s voor het milieu te beperken. Daarnaast om schade aan het rioolstelsel en de zuiveringsinstallaties te voorkomen. Afvalwater
Afvalwater is vaak verontreinigd met andere stoffen. Hierdoor kan schade ontstaan aan het rioolstelsel of in zuiveringsinstallaties. Afvalwater kan ook de waterkwaliteit van het oppervlaktewater (bijvoorbeeld beken, rivieren en meren) beïnvloeden. Hierdoor kunnen weer schadelijke gevolgen ontstaan voor het milieu.

Handhaving
Bedrijven moeten aan voorwaarden voldoen bij het lozen van hun afvalwater op de riolering. Burgemeester en wethouders zijn belast met het toezicht en de controle bij het lozen. Dit is geen eenvoudige zaak. Het Zuiveringschap Limburg heeft hiervoor de benodigde kennis en laboratoria. Daarom heeft de gemeente Helden een overeenkomst gesloten met het Zuiveringschap Limburg. Bedrijven kunnen de komende tijd een onaangekondigd bezoek verwachten van een toezichthouder van het Zuiveringschap Limburg.

Vragen
Als u vragen heeft over dit artikel, neem dan contact op met de afdeling Milieu, de heer E. Geurts, telefoon (077) 306 66 97.


-