SNT GROUP N.V.

Interview-NSS onderzoekt voor SNT fenomeen Plaagbellen

Zoetermeer, 29 maart 2002. Onderzoeksbureau Interview NSS heeft op verzoek van SNT een onderzoek gedaan naar het fenomeen plaagbellen. Aanleiding van het onderzoek is de nieuwe dienst ScreenService van SNT, die plaagbellers na één keer bellen kan herkennen en bij een tweede belpoging kan wegdrukken. Op deze wijze kunnen bedrijven zich beter richten op de telefonische dienstverlening aan serieuze bellers en hebben medewerkers minder last van bellers met onheuse bedoelingen.

De conclusie van het onderzoek is tweeledig. Aan consumentenzijde wordt een breed draagvlak geconstateerd voor het wegdrukken van plaagbellers. Aan de zijde van de customer contact centers komt de dienst SreenService ten goede aan efficiency en aan een hogere kwaliteit van werken voor de medewerkers aan de telefoon. Dit laatste heeft weer een positieve invloed op personeelsverloop en ziekteverzuim onder deze medewerkers. De betreffende dienst wordt al door diverse bedrijven gebruikt waaronder Essent, CarGlass en de ANWB.

Bijlage: raport plaagbellen

Profiel SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, e-mail, chat, co-browsing en SMS bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. Met circa 15000 medewerkers verleent SNT vanuit 56 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Frankrijk jaarlijks goede service aan miljoenen consumenten. Einde bericht Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne de Graaf, tijdens kantooruren op telefoon 00 31 79 368 69 00 of fax 00 31 79 368 51 94. Buiten kantooruren op 00 31 6 22 39 55 89. E-mail adegraaf@snt.com. Onze adresgegevens zijn: Koraalrood 70, 2718 SC Zoetermeer, Postbus 182, 2700 AD Zoetermeer, www.snt.com

SNT Groep NV

29 mrt 02 12:15