Politie Amsterdam-Amstelland

Kleuter aangereden
29-3-2002. Een driejarig meisje raakte gisteren gewond toen zij op een onbewaakt ogenblik plotseling tussen twee geparkeerde autos de rijbaan opliep. Het slachtoffertje werd door een vrij langzaam rijdende auto aangereden. Zij kwam met haar hoofd tegen de bumper van de auto aan. Het letsel viel achteraf mee en bleef beperkt tot een gebroken tand, wat schaafwonden en blauwe plekken. Het is aan de snelheid van de auto te danken dat zij niet ernstiger gewond raakte. Het meisje was met andere kinderen vanuit een winkel het trottoir opgelopen. De daarbij aanwezige vader kon niet voorkomen dat zij tussen de autos doorrende.


---

Autokraker gepakt
29-3-2002. Gisteravond omstreeks half twaalf heeft een politieman in zijn vrije tijd een 22-jarige autokraker aangehouden. De ervaren brigadier van politie zag een man die zich wat opzichtig ophield in de buurt van een aantal geparkeerde autos. De politieman hield de man korte tijd onder observatie. Terecht, zo bleek toen de man een autoruit insloeg. Het autoalarm ging direct af en de dief trachtte er op zijn fiets met een tas vandoor te gaan. Tijdens zijn vlucht liet hij de tas vallen en werd door de agent tegengehouden. De autokraker rende weg en verstopte zich tussen wat struiken. Daar werd hij uiteindelijk vastgepakt door de politieman en overgedragen aan gewaarschuwde collegas. Hij is ingesloten.


---

Dode man in perk
29-3-2002. Gisteravond rond kwart voor twaalf werd het lijk van een onbekende man aangetroffen op de Marcantilaan. Het slachtoffer lag in een perk. Het is nog niet duidelijk waaraan de man is overleden. Vandaag zal er mogelijk sectie op het lichaam worden verricht.


---

LET OP ZAKKENROLLERS!
29-3-2002. Met mooi lente- en zomerweer in het verschiet wordt helaas ook het zakkenrollersgilde actiever. De Politie Amsterdam-Amstelland is er de komende tijd extra alert op. Maar u kunt ook zelf wat doen. Lees onze tips om te voorkomen dat u gerold wordt.


---


Getuigen gevraagd!
21-3-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele (recente) misdrijven. Klik hier voor meer informatie.


---