Gemeente Vianen


1. Aanleg veerstoep begonnen

2. Passantenhaven weer geopend

3. Afsprakenspreekuur Maatschappelijke Zaken
4. Informatiepoging slaagt niet

5. Bomen kleuren je wereld

6. Afscheid wethouder en raadsleden
Aanleg veerstoep begonnen

De strekdam aan het eind van de Buitenstad is toneel van volle bedrijvigheid .....

De plannen om een fietsvoetveer tussen Vianen en Vreeswijk (Nieuwegein) in de vaart te brengen stammen al weer van een jaar of zes geleden. Halverwege het afgelopen jaar kwam de realisatie in een stroomversnelling. De gemeenteraden van Nieuwegein en Vianen stelden geld beschikbaar en Rijkswaterstaat, het BRU en de provincies Utrecht en Zuid-Holland verleenden subsidies.
Het ontwerp voor de veerboot en de aanlegplaatsen waren gereed en de aanbesteding kon plaatsvinden. Projectteam, Stichting Vrevia en ConneXXion (de uitvoerder van de dienstregeling) presenteerden met gepaste trots een tijdplan waarbinnen het veer zijn heen-en-weervaarten zou kunnen beginnen.
Toch school er nog een addertje onder het gras: de rivier de Lek bleek op de aanlegplaatsen niet diep genoeg. Er moest dus gebaggerd worden. Maar daarvoor was een vergunning nodig, zo bleek na onderzoek van de rivierbodem ter plaatse. Het weg te baggeren slib bleek namelijk behoorlijk vervuild.

De koeien van veehouder Baars kunnen straks ongehinderd onder het wegdek van de Buitenstad door.

Veetunnel maakt weg veiliger

Naast de aanleg van de veerstoepen en de bouw van het klepveer moeten er aan Viaanse kant nog enkele andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo zal de Buitenstad vanaf de bebouwing tot aan de Lek opnieuw bestraat worden en komt er op termijn een parkeerplaats en een speelgelegenheid voor kinderen uit de Buitenstad. Daarnaast komt er een schuilgelegenheid voor degenen die van het fietsvoetveer gebruik gaan maken.
Om de oversteek van koeien van veehouder Baars naar de stal veilig te kunnen laten plaatsvinden bleek het ook nodig een veetunnel aan te leggen. Zo worden fietsers en voetgangers niet gehinderd op hun route naar het veer. De bouw van de veetunnel is inmiddels zo goed als voltooid.

terug naar de inhoud

Wethouder Van der Bruggen spreekt de kinderen van basisschool De Regenboog toe vóór het planten van de bomen