Ingezonden persbericht


MACROMEDIA KONDIGT ONDERSTEUNING AAN VOOR ZIJN FLASH PLAYER VOOR DE NOKIA

9200 COMMUNICATOR SERIES

Macromedia Flash MX helpt ontwikkelaars content en applicaties te creëren voor veelzijdige toestellen

Utrecht, 28 maart 2002 - Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) maakt bekend dat het ondersteuning gaat aanbieden voor Macromedia* Flash* Player voor de Nokia 9200 Communicator Series. Dit geïntegreerde toestel voor mobiele professionals beschikt zowel over een kleurenscherm met hoge resolutie als over multimediavermogens. Macromedia Flash Player is de toonaangevende "rich client" voor internetcontent en -applicaties voor de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Macromedia Flash MX (beschikbaar vanaf 15 maart) is uitgerust met nieuwe functies en templates voor een snelle creatie van content en applicaties voor internetapparatuur. Meer informatie over Macromedia Flash MX vindt u onder de url
http://www.macromedia.com/go/flashmx/.

"Macromedia Flash is de standaard voor het leveren van waardevolle, interactieve content voor toonaangevende toestellen en platformen. Macromedia Flash MX verhoogt de productiviteit van ontwikkelaars die content en applicaties creëren voor de bestaande player-versies voor mobiele carriers en serviceproviders", stelt general manager Beth Davis van Macromedia. "Met zijn Nokia 9200 Communicator Series maakt Nokia de mobiele toestellen zelfs nog nuttiger voor de mobiele professional, en dit door een all-in-one toestel af te leveren dat dienst doet als telefoon, internetterminal én organizer."

Zoomamap gebruikt Macromedia Flash voor de ontwikkeling van een waardevolle, op locatie steunende kaartapplicatie voor de Nokia 9210 Communicator. Zoomamap ziet nu al de voordelen van het gebruik van beproefde technologieën voor de aanmaak van veelzijdige front-ends voor applicaties.

"Wie stevige inkomsten wil genereren uit de nieuwe generatie draadloze applicaties, moet de consument verleidelijke voordelen kunnen voorleggen tegenover de bestaande technologieën. Je kan die consument maar overtuigen met applicaties die een rijkelijk voorziene, meer visuele en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden hebben naast uitstekende prestaties over de huidige netwerken", zegt CEO Jean-Marc Holder van Zoomamap. "Dankzij Macromedia Flash slaagden we erin om op amper enkele dagen tijd een dergelijke applicatie te ontwikkelen, content uit een brede waaier van bronnen te integreren en alles goed en wel te lanceren op de bijzonder populaire Nokia 9210 Communicator."

Ontwikkelaars en leveranciers van content besparen tijd en krijgen extra kansen voor hun content en applicaties door Macromedia Flash-content af te leveren die eenmalig gecreëerd worden en dan bruikbaar zijn op allerlei internetapparatuur zoals draadloze telefoons en PDA's, maar ook op web- of desktop-pc's. Heel wat fabrikanten van consumerelektronica, mobile carriers en serviceproviders gebruiken Macromedia Flash-content als een dienst met toegevoegde waarde. Daarmee willen ze zich differentiëren van hun concurrenten door hun klanten meeslepende inhoud aan te bieden, specifiek afgestemd op hun toestellen. Dit bevordert ook het vasthouden van klanten en boort nieuwe mogelijke inkomstenbronnen aan.

Met Macromedia Flash MX wordt het gemakkelijk om content en applicaties te creëren voor toestellen die vroegere versies van Macromedia Flash Player ondersteunen. Met de Macromedia Flash Player 6 SDK die later dit jaar op de markt wordt gebracht voor toestelfabrikanten, zullen deze laatste ondersteuning krijgen voor de recentste player in hun toestellen en platformen.

Macromedia Flash Player 5 zal naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal beschikbaar zijn voor de Nokia 9200 Communicator Series, meer bepaald de nieuwe Nokia 9210i Communicator en de Nokia 9290 Communicator die in Europa beschikbaar zal zijn tegen het begin van 2003. Communicator-bezitters zullen de Macromedia Flash Player voor de Nokia 9200 Communicator Series kunnen downloaden van de Nokia-website.

Over Macromedia
Macromedia heeft een passie voor alles wat het web kàn zijn. Zijn bekroonde producten geven ontwerpers en ontwikkelaars de mogelijkheid om de beste gebruikerservaringen op het web te realiseren en innovatieve bedrijfstoepassingen op het Internet mogelijk te maken. Macromedia telt meer dan 1.400 medewerkers en heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco. Meer informatie over Macromedia is te vinden op .

Voor meer informatie over Macromedia kan u terecht op http://www.macromedia.com
Macromedia - Wim Muijsert Leads United - Jacqueline Schakenraad
Tel.: +31/30 750 40 84 Tel : +32 03 466 01 88
E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:
jacqueline.schakenraad@leadsunited.com

>


---
Leads United
The Engine for Business Communication
Sylvia Tutenel
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com

---