Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 29-03-02.

Inbraken.
Woensdagavond werd ingebroken in een kantoorgebouw op de Rubensstraat. Op heden is het onduidelijk hoe men het pand is binnen gekomen. In ieder geval mist men een aantal laptops en andere computerspullen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel op het Rozenplein. Men kwam in het pand door een ruit aan de achterzijde in te slaan. Men mist wat geld uit een fooienpot.

In dezelfde nacht werd ingebroken in een school op de Kerkweg. Nadat men aan de zuidzijde een ruit had uitgenomen en via deze opening naar binnen was geklommen nam men een tweetal computers en enige andere computersullen weg.

Diefstal auto.
In de nacht van woensdag op donderdag werd vanaf de Florislaan een witte Ford Transit met het kenteken PL-TX-09, gestolen.

Dronken bestuurder.
Op de Molenparkweg werd gisterenmiddag een 30 jarige automobilist uit Lunteren aangehouden, die met te veel alcohol achter het stuur zat. De man trachtte aan de controle van de politie te ontkomen door er hard rijdend vandoor te gaan. Nadat hij even later zijn voertuig tot stilstand had gebracht ging hij er te voet vandoor. Na een speuractie werd de man verscholen achter wat pallets in een nabij gelegen bedrijfshal ontdekt. Al gauw bleek dat de man niet voor niets uit handen van de politie wilde blijven. Hij bleek 1290 ugl in zijn bloed te hebben, overeenkomende met ruim 3 pro mille. Het rijbewijs van de man hoefde niet te worden ingenomen, daar de man er geen had. Al met al zal een fors proces-verbaal naar de justitie worden opgezonden.

Over de kop geslagen.
Omdat een 31 jarige automobiliste uit Ede, op de Hessenweg te Lunteren meende een opstakel op haar pad te zien, remde zij gisterenmiddag zodanig dat zij de macht over het stuur verloor en uiteindelijk via de berm met haar auto over de kop sloeg. Wonderwel bleef de vrouw ongedeerd. Haar auto moest danig toegetakeld worden afgevoerd.

Bromfiets geroofd.
Gisteravond heeft de politie op de Hoge Valksedijk te Ede een 25 jarige man uit Ede aangehouden, die kort daarvoor op de Morsestraat met gebruikmaking van geweld de bromfiets van een 20 jarige vrouw uit Veenendaal had geroofd. De vrouw, werkzaam bij een bedrijf in de omgeving van de Morsestraat, zou juist op haar brommer stappen om naar huis te rijden, toen zij plotseling bij haar hoofd werd beetgepakt door een haar onbekende man, de later aangehouden 25 jarige. Deze werkte haar vervolgens met geweld tegen de grond. Toen de vrouw doorkreeg dat haar overvaller alleen uit was op het bezit van haar bromfiets staakte zij haar hevig verzet. De man liet haar toen ook los en verdween met de bromfiets en helm van de vrouw in onbekende richting. In de vroege avonduren kreeg de politie het bericht dat de man zich bij de bewoners op een adres op de Hoge Valksedijk te Ede had gemeld met de mededeling dat hij eerder die dag een bromfiets van een vrouw had geroofd. In de woning kon vervolgens de man worden aangehouden. Het bleek te gaan om een bij de politie bekend persoon met psychische problemen. O.m. het Riagg moet bepalen of de man zodanig gevaarlijk is voor zichzelf en anderen dat hij verplicht in een inrichting opgenomen dient te worden.

Einde berichten.