Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 29-03-2002 Misplaatste 1 aprilgrap

DRIE JONGENS MELDEN ZICH NAAR AANLEIDING VAN 1 APRIL GRAP

Drie jongens uit Boxtel, leeftijd rond de 23 jaar, hebben zich vanmiddag gemeld op het politiebureau in Boxtel. Zij verklaarden mede verantwoordelijk te zijn voor de verspreiding van het voor veel onrust zorgende brief in de gemeente Boxtel. Het drietal verklaarde deel uit te maken van een vriendengroep van ongeveer 16 man die jaarlijks een ludieke 1-april grap in Boxtel verzinnen. Het drietal was geschrok-ken van de reacties naar aanleiding hun grap door zowel de burgerij en de politie. Zij verklaarden 1000 brieven te hebben aangemaakt waarvan er ongeveer 700 in Boxtel waren verspreid. Het politielogo was gedownload vanaf het Internet. De jon-gens zijn door de politie verdachten gehoord. De politie beraadt zich komende week of er verdere stappen tegen de jongens worden ondernomen.

ONBEKENDE VERSPREIDT MISLEIDENDE BRIEVEN

Een nog onbekende persoon heeft op een onbekend aantal adressen in Boxtel on-geadresseerde brieven verspreid met daarin een omroep om medewerking te verle-nen aan een DNA-test. De verantwoordelijke heeft hierbij onbevoegd gebruikt gemaakt van het beschermde politielogo waardoor de indruk kan worden gewekt dat de brieven via de politie Boxtel in omloop zijn gebracht. In de brief wordt melding gemaakt van het vinden van ongeïdentificeerd organisch materiaal in een van de afvalbakken van de afvalophaaldienst van Gemeente Box-tel. Recent onderzoek heeft, zo wordt in de brief geschreven, uitgewezen dat er sprake geweest kan zijn van een ernstig zedenmisdrijf. Daarom worden alle mannen vanaf de leeftijd van 18 jaar opgeroepen om een eigen DNA monster af te nemen in de vorm van wat oorsmeer. De brieven gaan vergezeld van een wattenstaafje dat maandag a.s. met een ant-woordstrook moet worden ingeleverd bij de balie van de Politie Boxtel aan de Bosscheweg.

De politie betreurt het dat deze, kennelijk als 1 april grap bedoelde brief, voorzien van het politielogo, is verspreid. Het in verband brengen van een bepaalde plaats, buurt of straat met een ernstig zedenmisdrijf kan bovendien zorgen voor veel onrust.