Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 29-03-2002 Persbericht district Maasland

BROMFIETSTER AANGEREDEN

Donderdagavond is een 62-jarige vrouw uit Megen op haar bromfiets door een auto aangereden en gewond geraakt. De vrouw reed over de J.F. Kennedybaan in Lithoijen toen ze op de kruising met de Beatrixweg werd aangereden door een 21-jarige automobiliste uit Lith. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

OVERVAL

Een tweetal onbekende mannen heeft donderdagavond gepoogd een man in zijn woning te Maren-Kessel te overvallen. Omstreeks 22.00 werd er bij het huis van de man aan de Provincialeweg aange-beld. Toen de man opendeed werd de deur met kracht opengeduwd en werd er een vuurwapen op de man gericht. De man begon echter te schreeuwen en duwde het wapen weg, waarop de met bivakmut-sen getooide overvallers de benen namen. Ze reden, met nog twee andere mannen, weg in een kleine, witte auto richting Empel. De man bleef verder ongedeerd, het wapen bleek een goed gelijkend neppi-stool te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

AUTO GESTOLEN

Aan de Van Reenenstraat in Oss is vannacht een rode BMW 525 met het kenteken YK-75-JP gesto-len.

INBRAAK

In een horecazaak aan het Walplein in Oss is vannacht ingebroken. Er was een ruit van de deur ver-nield. De hele zaak werd doorzocht, maar er wordt niets vermist. Vanmiddag is er ingebroken in een huis aan de Molenstraat in Nuland. De bewoner kwam thuis en zag net een vreemde man zijn oprit aflopen. De man verdween met zijn auto, in huis bleken kasten doorzocht te zijn. Er wordt een porte-monnee met geld vermist.

VERKEER

Op de Kantsingel in Oss zijn donderdagavond 24 automobilisten bekeurd vanwege te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u, terwijl 70 is toegestaan. Op de Rijksweg bij Heesch zijn donderdagmiddag 67 bekeuringen uitgedeeld omdat men tijdens wegwerkzaamheden harder dan de toegestane 70 km/u reed. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.