Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.15 uur) Vrijdag 29 maart 2002

Sittard, dronkeman aangehouden:
Een 46 jarige inwoner van Grevenbicht is donderdag 28 maart 2002 door de politie aangehouden wegens dronkenschap.
Een politiepatrouille trof de inwoner Grevenbicht omstreeks 22.00 uur kruipend op handen en voeten op de Limbrichterweg aan. De man bleek zwaar onder invloed van alcoholische dranken te zijn en was niet bij machte om op zijn benen te staan. Dan maar kruipend huiswaarts moet hij gedacht hebben. De man werd door de politie recht geholpen maar stelde de hulp niet op prijs. Hij schold de huid van beide politieagenten vol en bedreigde deze. Hij werd voorzien van handboeien naar het politiebureau overgebracht waar hij zijn roes mocht uitslapen. Na verhoor kon hij in de loop van de morgen voorzien van een proces-verbaal huiswaarts.

Sittard, woninginbraak:
Donderdag 28 maart 2002 tussen 20.30 en 22.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Geleenderweg te Sittard. Vermoedelijk heeft de inbreker de woning weten te betreden door gebruikmaking van een valse sleutel. Het gehele huis werd doorzocht en op het eerste oog werd er niets ontvreemd. In de tuin van de buren werden twee videobanden afkomstig van de inbraak aangetroffen. In de woning waar in de tuin de videobanden werden aangetroffen werd een poging gedaan om in te breken. Beide bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, dievegge beboet:
Een boete van 115 euro werd opgelegd aan een 42 jarige inwoonster van Sittard nadat zij betrapt werd bij het plegen van een diefstal. De vrouw ontvreemdde in een kraam op de Markt te Sittard een trui met een waarde van 30 euro. Zij werd echter betrapt en ter plaatse gehouden door de eigenaar van de kraam. De politie nam de dievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro.

Sittard, gestolen auto vrijwel geheel uitgebrand: Vrijdagmorgen 29 maart 2002 omstreeks 02.15 uur is op de Vouerweg te Sittard een gestolen personenauto in brand gestoken. De brandweer werd naar de brand ontboden en bluste deze. Nadat na het blussen een ingeslagen achterruit werd ontdekt werd de politie ingeschakeld. De auto bleek in de nacht van zondag op maandag vanaf de Oude Weg te Sittard ontvreemd ten nadele van een bewoner van genoemde straat. De auto is vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken. De achterruit van de auto werd ingeslagen en vermoedelijk met een brandbare vloeistof werd het voertuig vervolgens in brand gestoken.