Circuit Park Zandvoort

NAV, KNAF en Circuit Park Zandvoort tekenen samenwerkingsovereenkomst

NAV, KNAF en Circuit Park Zandvoort tekenen samenwerkingsovereenkomst 29 March 2002 - Voorafgaand aan de Paasraces 2002 hebben op Circuit Park Zandvoort de heren Wout van Reenen, voorzitter van de NAV (Nederlandse Autorensport Vereniging), Arie Ruitenbeek, voorzitter van de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) en Hans Ernst, directeur Exploitatie Circuit Park Zandvoort BV een overeenkomst getekend, waarmee de samenwerking tussen de drie partijen is bekrachtigd. Hiermee is een positief einde gekomen aan de langdurige discussies tussen partijen omtrent de wijze waarop en door wie de autorensport in Nederland en op Circuit Park Zandvoort zou moeten worden gepromoot en georganiseerd. De drie ondertekenaars verklaarden zich tevreden met het bereikte resultaat, omdat nu de scheidslijnen tussen de verschillende functies en verantwoordelijkheden binnen de organisatie, marketing en promotie van autorensport evenementen duidelijk zijn vastgelegd.

Heldere scheiding van functies
De overeenkomst voorziet in een heldere scheiding van functies en verantwoordelijkheden. De rijders vereniging NAV verzorgt het wedstrijdtechnische deel van de evenementen. Zoals de inschrijfprocedure, de technische- en veiligheid keuringen van deelnemende autos en de rijders uitrusting, het voeren van het wedstrijdsecretariaat, de reglementering en de technische commissie. De wedstrijdleiding wordt in overleg met Circuit Park Zandvoort samengesteld.

Circuit Park Zandvoort treedt op als promotor van de in Zandvoort plaatsvindende, zgn. A-evenementen en levert tevens promotionele ondersteuning aan de NAV ten behoeve van haar zgn. Nationale Autoraces. Het circuit verzorgt een breed scala aan marketing-, promotie- en publicitaire activiteiten voorafgaand en tijdens de A-evenementen. Ook de televisie verslaggeving, kaartverkoop en andere zaken vallen onder haar verantwoordelijkheid.

De KNAF tenslotte verzorgt als autosportbond de licentiëring van een en ander en houdt toezicht op het wedstrijdtechnisch reglementaire verloop van de races middels haar sportcommissarissen.

Foto: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

Paasraces



© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort