Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-03-2002
Berichten van vrijdag
Martin Panman 0651611628

Fietsendieven betrapt

Zuidlaren- Donderdagmiddag zag een politiesurveillance dat twee mannen een fiets aan het inladen waren in een personenauto. De fiets stond in een stalling bij de kruising Berkenweg Verlengde Stationsweg. Toen ze aangesproken werden, vertelden ze een smoesje. De politiemensen geloofden het niet en namen de mannen mee naar het politiebureau. Daar bekenden ze dat ze de fiets wilden stelen. Het betrof een Batavus herenfiets met een Gazelle zadel. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend, maar kan zich melden op het politiebureau in Zuidlaren om zijn fiets op te halen. Na verhoor zijn beide verdachten heengezonden. Het betrof twee 39 jarige mannen uit Muntendam.

Ruiten ingegooid

Emmen- In Emmen zijn donderdagavond twee jongemannen aangehouden omdat ze ruiten van een winkel aan de Hoofdstraat hadden ingegooid. Beide knapen van 16 en 17 jaar afkomstig uit Emmen bleken met goederen door de winkel te hebben gegooid en op straat mensen lastig te hebben gevallen en mishandeld. Ook gooiden ze een fiets in een vijver bij de winkel. De jongemannen zijn in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld.

Bloemen vernield

Eelde- In Eelde bleken jongelui op de hoek van de Hoofdweg-Westerhorn een ravage te hebben aangericht in een bloemenperk. De narcissen en de violen van de gemeente werden uit de grond getrokken en op de weg gegooid. Men had er zon bende van gemaakt dat medewerkers van de gemeente de rommel op moest ruimen en weer netjes maken. De politie stelt een onderzoek naar de vernielers in.

Kievitseierenzoekers

Politie Drenthe controleert in deze periode veelvuldig mensen die kievitseieren aan het zoeken zijn. Opvallend is dat veel van de gecontroleerde mensen uit Friesland komen. Vanmorgen zijn twee mannen uit Bergum bekeurd voor het niet hebben van een vergunning van de rechthebbende om kievitseieren te mogen zoeken. Beide mannen liepen te zoeken op een perceel land aan de Middendrift in Steenbergen.