Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 29 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: Bloemetjesmarkt gezellig verlopen
De bloemetjesmarkt in Groningen is gezellig verlopen zonder enige problemen. De aanvoer begon vrijdagmorgen pas echt na 10.00 uur. Het parkeren op de daartoe bestemde parkeerplaatsen verliep vlotjes. Tussen 11.00 en 13.00 uur ontstonden er hier en daar rond Groningen langzaam rijdende files. Na 13.00 uur loste dit probleem op. In het centrum hoefde de politie niet op te treden. In de loop van de middag kwamen drie meldingen binnen van zakkenrollerij. Tegen het einde van de middag hield de politie twee autokrakers aan op aanwijzing van enkele getuigen. Het is uiteraard mogelijk dat er nog enkele aangiftes binnenkomen, maar voor zover tot 17.00 uur bekend was het voor de politiemensen een leuke en gezellige bloemetjesmarkt.

Groningen: man (26) aangehouden voor bedreiging In de Hyacintstraat werd vrijdagochtend een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging van een 40-jarige Stadjer in een woning. Op straat liep de 41-jarige hoofdbewoner van het pand met een beenwond rond. De 40-jarige man verklaarde dat de verdachte naar hem had gedreigd met een mes en de hoofdbewoner in zijn been had gestoken. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Groningen: ongeval tussen bromfietser en fietsster Op de Munnekeholm vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 21-jarige bromfietser uit Groningen en een fietsster uit Hoogkerk. De fietsster kwam na de botsing op de straat terecht en had last van haar rug. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brommer is voor technisch onderzoek naar het bureau gebracht.

Noordbroek: inbraak in kantine korfbalvereniging Vrijdag werd geconstateerd dat er was ingebroken in de kantine van de korfbalvereniging aan de Hoofdstraat in Noordbroek. Door een plaat te verwijderen kwam men in het gebouw en stookte daar de frituur op en nuttigde enige snacks. Ook werden een aantal flesjes bier opgedronken. Bij het verlaten via de nooduitgang werd een damesfiets van een kantinemedewerkster gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Muntendam: drie autos botsen
Op de Tussenklappen OZ bij Muntendam botsten vrijdagochtend drie personenautos tegen elkaar op. De voor op rijdende 60-jarige automobilist uit Zuidbroek minderde vaart en een 49-jarige automobilist uit Bellingwolde botste tegen zijn achterzijde aan. Hij werd weer geraakt door een achter hem rijdende 49-jarige automobilist uit Winschoten. Een 43-jarige inzittende vrouw in de eerste auto werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Alle drie de voertuigen werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Winschoten: inbraken in woningen
Bij de politie werd vrijdagochtend vijf keer melding gemaakt van een woninginbraak in Winschoten. Vanuit woningen aan de Wezellaan, Eilandhof en de Beverhof werd geld weggenomen. In een geval waren de inbrekers door een handreiking via een kattenluikje in staat een vergrendeling omhoog te duwen. Er wordt vermoed dat een zelfde dader(groep) actief is geweest in de donderdagnacht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)