SIX FLAGS HOLLAND

Six Flags Holland opent met megacoaster Goliath

PERSBERICHT

Six Flags Holland opent seizoen 2002 met megacoaster Goliath

Biddinghuizen, vrijdag 29 maart 2002 - Vandaag is met een spectaculaire show de grootste roller coaster van de Benelux geopend voor het publiek. Deze megacoaster staat vanzelfsprekend in 'The Roller Coaster Capital of Europe': Six Flags Holland. Met Goliath komt het aantal roller coasters in dit themapark op zeven. Vanaf vandaag is Six Flags Holland geopend tot en met 27 oktober. Six Flags Holland biedt het ideale dagje uit voor het hele gezin. Naast de roller coasters biedt het park live-shows met stuntmannen en acteurs, kleine en grote attracties zoals een reuzenrad en waterattracties. Kortom heel veel entertainment en voor elk wat wils.

Goliath: de hoogste, snelste, langste en steilste achtbaan van de Benelux
Na de afsluiting van het seizoen 2001 heeft het team van Six Flags Holland niet stilgezeten! Gedurende de wintermaanden is een voor de Benelux heel bijzondere attractie gebouwd: Goliath. In deze megacoaster gaat men na een eerste drop vanaf een hoogte van 46 meter onder een hoek van 70 graden met een snelheid van meer dan
100
kilometer per uur over een track van 1,2 kilometer. Helden groter de

1.40 meter kunnen zich dus vanaf vandaag bewijzen!

Goliath werd aan het Nederlandse publiek gepresenteerd met een spectaculaire openingsceremonie. Een zeer groot aantal bekende Nederlanders was daar getuige van. Tijdens deze spectaculaire openingsshow bleek eens te meer dat Goliath niet zo maar een roller coaster is, maar inderdaad een megacoaster van reuzenformaat.
Goliath is een ongekend reusachtige achtbaankolos. Achtbaanliefhebbers die zijn verenigd in clubs van 'roller coaster friends' beschouwen Goliath als hét hoogtepunt op het gebied van achtbanen in Nederland en zij konden dan ook niet wachten tot vandaag om Goliath te verslaan.

Seizoen 2002:
Van 29 maart tot en met 27 oktober kan iedereen weer volop genieten van spanning en pret in het familiepark Six Flags Holland. Bugs Bunny en zijn Looney Tunes vrienden vermaken 'in levende lijve' de allerjongsten. Niet alleen bezorgen deze kinderhelden de kleintjes alleen al een onvergetelijke dag, de attracties in de Bugs
Bunny Wereld zijn op hún maat gemaakt.
Voor de waaghalzen heeft Six Flags Holland ook dit seizoen weer veel in petto. Denk maar aan Superman The Ride, waarmee je binnen 3 seconden van 0 naar 90 kilometer per uur wordt gelanceerd ! Of de El Condor, die de 'rijders' met de benen los de lucht in gooit. Voor hen die graag genieten van een hoge snelheid en een prachtig uitzicht is de houten familie-achtbaan Robin Hood een absolute aanrader.Tot 27 oktober is iedereen weer van harte welkom.

Voor prijzen en openingstijden:www.sixflagseurope.com

Noot voor de redactie,