Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-03-2002 Persbericht districten Maastricht en Sittard (HP 15.25) Zaterdag 30 maart 2002

Maastricht, winkeldievegge met geprepareerde tas: Een 28 jarige inwoonster van Den Bosch is vrijdagmiddag 29 maart 2002 door de politie aangehouden nadat zij op heterdaad door winkelpersoneel werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat zag vrijdagmiddag dat een vrouw op de lingerieafdeling diverse stuks damesondergoed uit de rekken nam en daarmee naar een pashokje liep. Bij het verlaten van het pashokje werd niets in de rekken teruggelegd en het pashokje bleek leeg te zijn. Bij het verlaten van de winkel werd de vrouw ter verantwoording geroepen. Zij bleek een grote tas in haar bezit te hebben waarin diverse stuks lingerie aanwezig was. De waarde van de lingerie bedroeg ruim 500 euro. Bij een inspectie van de tas bleek het een speciaal voor het plegen van winkeldiefstallen geprepareerde tas te zijn. De alarmen van de beveiligspoortjes reageren door een speciaal aangebrachte voorziening niet op de inhoud van de tas. De tas en de inhoud daarvan werden door de politie in beslag genomen. De vrouw werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Na verhoor werd zij in de loop van de middag na het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Zij zal zich op korte termijn bij de officier van Justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 29 jarige inwoner van Maaseik is zaterdagmorgen 30 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed zaterdagmorgen omstreeks 04.30 uur in verboden richting over de Kesselskade te Maastricht waar hij werd gecontroleerd door een politiepatrouille. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. De uitslag van de aan het bureau afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen de inwoner van Maaseik wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij rijbewijs wordt ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 35 jarige inwoonster van Valkenburg is zaterdag 30 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Zij reed in haar auto met hoge snelheid over de Plenkertstraat te Valkenburg waar zij kort daarna door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Bij het contact met bestuurster bleek zij naar het gebruik van alcohol te ruiken en werd zij meegenomen naar het politiebureau. Daar moest zij een ademanalyse ondergaan, De uitslag wees een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij het politbureau verlaten. Haar auto moest nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegd rijverbod.

Maastricht, straathandelaar harddrugs aangehouden: Een 20 jarige inwoner van het Italiaanse Desio is zaterdagmorgen 30 maart 2002 door de politie aangehouden wegens het in bezit hebben van harddrugs.
Onder de ogen van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht was zaterdagmorgen omstreeks 02.15 uur op de beeldschermen aan het politiebureau te zien hoe een man op de Wilhelminakade langsrijdende auto probeerde tot stoppen te brengen door met zijn armen te zwaaien, een manier om drugs aan de man te brengen. Een politiepatrouille werd daarop naar de Wilhelminakade gezonden en de man werd door de politie gecontroleerd. Hij bleek ruim 5 gram harddrugs, heroïne en cocaïne, in zijn bezit te hebben en tevens een vijftigtal tabletten. Later bleken de tabletten slechts vitaminetabletten te zijn. De harddrugs zijn in beslaggenomen. Tegen de inwoner van Desio is proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, winkeldievegge:
Een 46 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft vrijdagmiddag in een supermarkt gevestigd aan de Brugstraat te Sittard een winkeldiefstal gepleegd.
De vrouw nam voor ruim 11 euro aan etenswaren weg die zij niet betaalde aan de kassa. Deze gestolen spullen had zij onder haar kleding verstopt. Andere goederen rekende zij aan de kassa wel af. Bij de uitgang werd zij door personeel ter verantwoording geroepen en kwamen de gestolen spullen te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar in het kader van afhandeling snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Sittard, woninginbraak:
Vrijdag 29 maart 2002 heeft in een woning aan de Straatsburglaan te Sittard een inbraak plaatsgevonden. In de korte tijd tussen 18.30 en 20.40 uur dat de bewoonster afwezig was zagen vermoedelijk twee inbrekers na het ingooien van een ruit kans in de woning te komen. Het gehele huis werd overhoop gehaald. Ontvreemd werden een antal juwlen en een geldkitje met inhoud. Uit de garage werden twee fietsen weggenomen. De dieven lieten echter ook twee fietsen achter. Tijdens het onderzoek werden de twee aangetroffen fietsen opgehaald en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens dit transport zag een politieambtenaar een man fietsen op een van de fietsen die mogelijk ontvreemd werden. De eigenaresse herkende de fiets als haar eigendom waarop de dief aangehouden werd. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden verdachte is een 34 jarige inwoner van Sittard. Hij werd in de loop van de avond in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.