* Zaterdag grote manifestatie tegen aanschaf Joint Strike Fighters
* Deze week Paasvredesactiekamp

* Veel argumenten tegen aanschaf JSF

Zaterdag grote manifestatie tegen aanschaf Joint Strike Fighters

Zaterdag om vijf voor twaalf (11.55 uur) start op het Plein in Den Haag de landelijke manifestatie tegen de besteding van 7 miljard euro voor JSF bommenwerpers. Zo'n 40 organisaties, waaronder het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), Pax Christi, Vrouwen voor Vrede, Kerk en Wereld, de SP en haar jongerenorganisatie Rood, GroenLinks en haar jongerenorganisatie Dwars en de Jonge Socialisten in de Partij van de Arbeid steunen de actie. Ook een groeiend aantal bekende Nederlanders heeft zich uitgesproken tegen de aanschaf van de JSF bommenwerpers.
Meer op http://vredessite.nl/jsf/

De petitie tegen aanschaf van de JSF kan nog tot 1 april worden getekend!

---

Deze week Paasvredesactiekamp

Tot en met Tweede Paasdag vindt in Den Haag het Paasvredesactiekamp plaats. In De Blauwe Aanslag (Buitenom 214) is elke dag een uitgebreid programma en om 20:30 video, sprekers en discussie. Bovendien is er elke dag om vijf voor twaalf (11:55) een activiteit op 't Plein bij het Ministerie van Defensie en Tweede Kamer. Het Actiekamp eindigt Tweede Paasdag met de grote landelijke Paasmars voor Ontwapening en Vrede, om vijf voor twaalf bij het Vredespaleis in Den Haag,
Wie mee wil doen met het Paasvredesactiekamp kan zich opgeven bij Rob Bogert, 070-3890235. Er wordt dit jaar niet echt gekampeerd, de vredesactivisten slapen in de Blauwe Aanslag. Zelf slaapzak en matrasje of luchtbed meenemen. Ontbijt, lunch(pakket) en avondeten samen kosten 6 euro, alleen avondeten kost 3,50 euro.

Meer op http://vredessite.nl/paasmars

---

Veel argumenten tegen aanschaf JSF

De internet-petitie tegen de aanschaf van de Joint Strike Fighter laat een scala aan redenen zien waarom de bommenwerpers er niet moeten komen. De meeste ondertekenaars maken gebruik van de mogelijkheid om een eigen argument toe te voegen. De redenen variëren van 'Eendjes voeren, geen oorlog voeren' tot een complete verklaring van vijf punten. De resultaten van de petitie worden op 2 april aangeboden aan de Vaste Kamercommissie van defensie, als die debatteert over de aanschaf.
Tekenen kan op http://vredessite.nl/jsf/