Ingezonden persbericht

Persbericht

van: Grand Cafe Musique "De Troubadour"
d.d.: donderdag 27 maart 2002

THE GOURDS (USA) ZONDAG IN HARDENBERG (Ov.)

Grand cafe De Troubadour in het Overijsselse Hardenberg maakt een fenomenale vliegende start met tientallen muzikale acts en voorziet daarmee in N.O.-Nederland in een enorme behoefte gezien de belangstelling. Het concert van de Amerikaanse band The Gourds, aanstaande zondag, is hier weer een voorbeeld van. Het codewoord van De Troubadour is van meet af aan: Kwaliteit met een grote 'K'. Andere opvallende zaken in De Troubadour zijn: nooit voorverkoop en entree altijd 5 Euro. Ook zondag dus.


Ieder beetje muziekliefhebber is het er over eens: The Gourds is een wereldact. De VPRO maakte er verleden jaar een tv-documentaire over. Grandcafe musique De Troubadour, onderdeel van de Podiumgroep, krijgt op zondagavond 31 maart haar eerste echte wereldact binnen de muren.

Dan de muziek van de band. Mocht de muziekstijl Americana nog niet hebben bestaan, hadden The Gourds het genre wel uitgevonden. Het vrolijke rootsrockbandje uit Austin, Texas vermengt diverse stijlen (blues, folk, country, rock, pop) tot een pittig brouwsel. Daarbij maken ze gebruik van instrumenten als banjo, mandoline, fiddle, accordeon, trompet, lapsteel, trombone en orgel. Sinds het ontstaan is de groep rond de songschrijvers en tegenpolen Kevin Russell en Jimmy Smith redelijk populair in Nederland.


The Gourds bereikten zelfs de eerste plaats in de 'Moordlijst' met hun kleurrijke vierde plaat Bolsa de Agua. Vorig jaar verscheen het tussendoortje Shinebox, met live-opnames en coverversies van uiteenlopende artiesten als: Snoop Doggy Dog, David Bowie, Billy Joe Shaver, Nils Lofgren en Townes van Zandt.

De concertspecificaties:

Locatie: De Troubadour, Voorstraat 52 (naast de oude Vechtbrug), 7772 AD Hardenberg. Datum: zondag 31 maart 2002
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 15.00 uur)
Entree: 5 Euro.
Geen voorverkoop, VOL = VOL !!!

(