Ingezonden persbericht

Orville geeft langverwacht concert in Bimhuis

AMSTERDAM, 20020204 -- Aanstormend talent Orville Breeveld (24) geeft op 31 maart een concert genaamd "Orville's Oxygen"in het Bimhuis in Amsterdam. Veel Nederlandse fans hebben lang gewacht op dit concert. De gitarist, zanger, componist en tekstschrijver zal voornamelijk eigen nummers en een paar nummers van zijn muzikale helden laten horen tijdens het optreden. Chick Corea, Mongo Santamaria, Stevie Wonder en Jimi Hendrix zijn enkele van die helden.

Orville's muziek laat zich niet makkelijk omschrijven. Het is een combinatie van verschillende genre's en valt het beste onder de noemer world-soul-fusion. Het publiek dat naar "Orville's Oxygen" komt, kan een concert verwachten met een gevoelige stem en harde gitaar. Een zes-koppige band zal de muzikant begeleiden.

Inspiratie voor zijn muziek komt uit vele hoeken. " Ik heb me laten inspireren door zowel arabische en (zuid-) amerikaanse componisten als Abdel Halim Hafez, Duke Ellington en Antonio Carlos Jobim, maar ook door componisten uit de klassieke muziek zoals Mahler, Bach en Strawinsky", aldus Orville.

De muzikale duizenpoot is een veelgevraagd gitarist in bands die varieren van jazz-fusion tot Kaseko. Orville stond met zijn vorige project "The Mooche" onder andere op het City Life Festival in theater Bellevue in de hoofdstad. Samen met zijn zus Joancy speelt hij vast op de Jazzcruise die vaart door de Amsterdamse grachten. Ook heeft hij de muziek van de theatervoorstelling "Opvliegers" van cabaretière Jetty Mathurin gecomponeerd, gearrangeerd en uitgevoerd. Deze voorstelling zal maar liefst 75 keer te zien zijn in Nederlandse theaters van Den Helder tot Heerlen.

In de zomer van 2000 heeft Orville naam gevestigd in Suriname. Met de in Latijns-Amerika populaire band Time-Out heeft hij een ongekend groot publiek en media aangetrokken. "Orville's Oxygen" in het Bimhuis zal een vervolg zijn op dit succes.



Ingezonden persbericht