Ingezonden persbericht


Schoon persbericht & foto op 17-03-2002

Afzender: Grand Cafe Musique 'De Troubadour', Voorstraat 52 (aan de oude Vechtbrug), 7772 AD Hardenberg.

GRAND CAFE MUSIQUE 'DE TROUBADOUR' VERWELKOMT EERSTE WERELDACT

"Grand Café De Troubadour is niet zomaar een gewoon café. De Troubadour is het splinternieuwe muziek- en uitgaanscafé aan de Vechtbrug in Hardenberg." Zo begon de tekst in de openingsadvertentie van De Troubadour, nog maar een paar maanden geleden. Het Grand Cafe maakte een fenomenale vliegende start met tientallen topacts from all over the world en voorziet daarmee in N.O.-Nederland in een enorme behoefte. Codewoord daarbij is: Kwaliteit. De komst van de Amerikaanse band 'The Gourds' is hier slechts een voorbeeld van. Dan de muziek van deze vrolijke Amerikaanse 'chaos'.

2d4e601.jpg

Op de foto: 'The Gourds'

Iedere beetje muziekliefhebber is het er over eens: 'The Gourds' is een wereldact. De VPRO maakte er verleden jaar een documentaire over. Grand cafe musique 'De Troubadour', onderdeel van de Podiumgroep, krijgt op zondagavond 31 maart haar eerste echte wereldact binnen de muren. Mocht de muziekstijl Americana nog niet hebben bestaan, hadden The Gourds het genre wel uitgevonden. Het vrolijke rootsrockbandje uit Austin, Texas vermengt diverse stijlen (blues, folk, country, rock, pop) tot een pittig brouwsel. Daarbij maken ze gebruik van instrumenten als banjo, mandoline, fiddle, accordeon, trompet, lapsteel, trombone en orgel. Sinds het ontstaan is de groep rond de songschrijvers en tegenpolen Kevin Russell en Jimmy Smith 'redelijk populair' in Nederland.

The Gourds bereikten zelfs de eerste plaats in de Moordlijst met hun kleurrijke vierde plaat Bolsa de Agua. Vorig jaar verscheen het tussendoortje Shinebox, met live-opnames en coverversies van uiteenlopende artiesten als: Snoop Doggy Dog, David Bowie, Billy Joe Shaver, Nils Lofgren en Townes van Zandt.

De concertspecificaties:

Locatie & datum: De Troubadour Hardenberg, zondag 31 maart 2002
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 15.00 uur)
Entree: 5 Euro.
Kijk voor meer informatie ook op http://www.poppodium.nl