Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 31 maart 2002

Dagelijkse berichten

Musselkanaal: winkeldief heeft drugs bij zich
Een 23-jarige winkeldief die zaterdagochtend door personeel van een supermarkt aan de Dirk de Ruiterstraat in Musselkanaal bleek bij de fouillering drugs bij zich te hebben. De man uit Musselkanaal werd betrapt op het stelen van onder andere een pakje sigaretten en een fles port die hij in een geprepareerde jas in de binnenvoering verstopte. Hij bleek ook een aantal XTC pillen en wat LSD bij zich te hebben. De man ad verder nog autopapieren van onduidelijke herkomst in zijn bezit. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Leek: man (26) aangehouden voor bedreiging
Op de Tolberterstraat in Leek werd zaterdagochtend een 26-jarige man uit Leek aangehouden voor bedreiging van een vrouw. De man had de nacht in de woning van de vrouw doorgebracht en was niet meer welkom in het pand. Agenten bemiddelden in de kwestie maar kwamen korte tijd weer later op het adres toen de Leekster weer terugkwam en de vrouw bedreigde en de woning binnendrong. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek vastgezet.

Stadskanaal: auto vliegt over sloot heen en slaat over de kop Op de N366 ter hoogte van de Nautilusweg in Stadskanaal raakte een 22-jarige automobilist uit Musselkanaal zaterdagavond de macht over het stuur kwijt en vloog met zijn auto over een naastgelegen brede sloot heen en sloeg vervolgens over de kop. Een 21-jarige inzittende man uit Musselkanaal werd uit de auto geslingerd. Beide mannen werden naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Volgens getuigen haalde automobilist diverse keren met hoge snelheid gevaarlijk in en kwam hij in de berm terecht. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen.

Stadskanaal: man (44) trapt tegen auto
Surveillerende agenten werden zaterdagnacht aangesproken door een automobiliste op de Amerikalaan in Stadskanaal die meldde dat een man tegen haar auto had aangetrapt. De 44-jarige vandaal uit Stadskanaal werd aangetroffen op het Menistenplein en aangehouden. Hij legde een bekennende verklaring af en kreeg een proces-verbaal.

Delfzijl / Uithuizen: rijden onder invloed
Op de Farmsumerweg in Delfzijl werd zaterdagnacht een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn gecontroleerd nadat hij met hoge snelheid over de Hogelandsterweg reed. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven. Een 39-jarige snorfietser uit Roodeschool viel zaterdagavond op doordat hij slingerend over de Dingeweg in Uithuizen reed. Alcohol bleek de oorzaak van zijn afwijkende rijgedrag en hij blies een promillage van 1.6. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: jongen (16) bekneld in fiets
De brandweer en de ambulance moesten er zaterdagnacht aan te pas komen in de Peperstraat om een 16-jarige jongen die verstrikt was geraakt in zijn fiets los te krijgen. De jongen had in een onenigheid een duw gekregen en viel achterover tegen zijn fiets aan. Hij kwam daarbij met zijn enkel tussen het frame en de trapper vast te zitten. De brandweer kon de jongen bevrijden uit zijn ongelukkige positie die voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht.

Groningen: man (27) aangehouden voor mishandeling Op aanwijzingen van een beveiligingsmedewerker kon zaterdagnacht in een café aan de Poelestraat een 27-jarige man uit Groningen worden aangehouden die verdacht wordt van mishandeling van een 29-jarige Amsterdammer. Het slachtoffer verklaarde dat hij door de Stadjer tegen een deurpost werd geslagen en een kopstoot kreeg. Na verhoor op het bureau werd de Groninger met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Een band van de politiewagen die geparkeerd stond in de Poelestraat in verband met het incident werd lek gestoken. Op aanwijzingen van het cameratoezicht kon een 20-jarige Groninger worden aangehouden. Hij bleek in het bezit van een knipmes en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: klappen in de Papengang
In de Papengang kreeg een 49-jarige man uit Groningen zaterdagnacht klappen en schoppen van een groepje mannen. De aanleiding is niet duidelijk. Het slachtoffer liep letsel op aan het hoofd en diverse kneuzingen en raakte zijn bril kwijt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: dronken automobilist rijdt tegen lichtmast Een 36-jarige automobilist uit Groningen reed zaterdagavond op de Laan van de Vrijheid met zijn auto tegen een lichtmast aan. Bij de controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1.45 en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Groningen: jongens stelen bromscooter
Agenten die zaterdagavond in de Kievitstraat waren kregen de melding dat twee jongens een bromscooter hadden weggenomen vanaf de Gorechtkade en de richting van de Kievitsstraat op kwamen. Beide jongens (15 en 16 jaar uit Groningen) liepen recht in de armen van de dienders en moesten mee naar het bureau. Daar bekenden zij de diefstal en werden door de ouders opgehaald. Proces-verbaal wordt opgemaakt tegen beide knapen.

Groningen: man (34) in woning gestoken
In een woning aan de Iepenlaan werd zaterdagochtend een 34-jarige bewoner gestoken door een bij hem logerende 39-jarige man uit Groningen. Om nog onduidelijke redenen zocht de gast ruzie met de bewoner en stak hem enkele keren met een keukenmesje. Het slachtoffer liep verwondingen op aan een arm en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De 39-jarige man werd korte tijd later door de politie aangehouden op de Eglantierstraat. Hij zit vast voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: autokraakster aangehouden
De politie kreeg zaterdagochtend een telefoontje dat er in een auto die geparkeerd stond aan de Petrus Campersingel werd ingebroken. Op basis van het opgegeven signalement kon een 30-jarige vrouw uit Groningen werden aangehouden in de JH Jansenstraat. De vrouw had een autoradio en twee plastic zakken afkomstig uit de opengebroken auto bij zich. Zij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: hennepplantage ontmanteld
Stadswachten zagen zaterdagochtend dat er waterlekkage was vanaf de eerste etage van een pand aan de Nieuwe Ebbingestraat. Na enig onderzoek werd op de etage een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. In totaal werden 341 plantjes en toebehoren als lampen, luchtfilters en filters afgevoerd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)