Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Drank in het verkeer

UTRECHT Zondag in de vroege ochtend werden op verschillende plaatsen in de stad automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op de Mereveldseweg werd een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden bij controle bleek hij een alcoholpromillage van 0.8 te hebben. Op de Nobelstraat reed een 37-jarige man uit Maarssen met een alcoholpromillage van 1.1 en op de Nijldreef reed een 48-jarige Utrechter met een promillage van 1.4. De drie mannen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Op een gestolen brommer

UTRECHT Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag om 16.15 uur op de Mineurslaan een jongen rijden op een bromfiets. Bij controle van de papieren bleek er niet veel te kloppen. Agenten verzochten de 15-jarige jongen met hen mee te gaan naar het bureau voor nadere controle. Onderweg daar naartoe ging hij er vandoor. De conditie van de agenten bleek net iets beter dan die van de 15-jarige en na een korte sprint kon hij worden aangehouden. De brommer bleek in Nieuwegein te zijn gestolen.

Buurt opgeschrikt door schoten

UTRECHT Buurtbewoners belden zaterdagavond rond 21.00 uur de politie omdat zij in de omgeving van de Lemnosdreef harde knallen hadden gehoord. Er werd gedacht aan schoten uit een vuurwapen. Ook werd gezien dat kort na de schoten een drietal jongens wegrenden in de richting van een witte Volkswagen Polo die daarna wegreed in de richting van de Theemsdreef.
Andere getuigen hadden op het grasveldje nog een rode personenauto gezien. Ook deze auto was bij de komst van de politie verdwenen. Een onderzoek in de omgeving waar zou zijn geschoten leverde een aantal patronen op uit een alarmpistool. Er zijn dan ook geen slachtoffers aangetroffen