Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.00 uur

Te hard

HOUTEN Een 38-jarige man uit Maarssen reed zondagochtend om 00.40 uur op de Rijksweg A27 bij Houten met een snelheid van 165 km/u daar waar 100 is toegestaan. Agenten gaven de bestuurder een stopteken en het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij kan rekenen op een stevige geldboete van enkele honderden euros.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op de Richterslaan vond zaterdag om 17.15 uur een aanrijding plaats waarbij een 28-jarige man zonder vaste woonplaats tegen een lichtmast reed. De bestuurder die behoorlijk recalcitrant was en onder invloed van drank verkeerde, wenste op geen enkele manier mee te werken aan een onderzoek naar het gebruik van alcohol. De ambulancedienst heeft de man naar het Anthoniusziekenhuis gebracht waar hij aan enkele verwondingen is behandeld. De man is daarna ter ontnuchtering ingesloten in het bureau en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Aangehouden na auto-inbraak

HOUTEN Op een parkeerterrein bij de Randhoeve werd zaterdagmiddag rond 13.30 uur ingebroken in een personenauto. Dit werd door getuigen gezien. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon later in de middag in de trein naar Utrecht een 34-jarige man zonder vaste woonplaats worden aangehouden. De man ontkende in alle toonaarden. In de zakken van deze verdachte werden overigens wel glassplinters van autoglas gevonden. Een nader onderzoek wordt ingesteld en de man is ingesloten op het politiebureau.