Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2002 Persberichten district Binnensticht, 11.45 uur

Fietsster gewond bij aanrijding

ZEIST - Een 65-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg raakte zaterdagmiddag rond 14.30 uur gewond aan haar hoofd nadat zij van haar fiets was gevallen op de Woudenbergseweg.
De vrouw fietste samen met een andere vrouw uit Driebergen-Rijsenburg op de Woudenbergseweg, net voorbij de Krakelingen weg toen hun fietsen elkaar raakten, vermoedelijk omdat de ene vrouw bij een bosweg af wilde slaan.
Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is overgebracht naar het UMC.

Geweld in horecagelegenheid

ZEIST - Een 23-jarige man uit Zeist werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Jagerlaan in Zeist. Hij wordt verdacht van het gooien met glazen. Bij de politie kwam de melding binnen dat er vernielingen werden gepleegd in het café. Binnen een minuut was de politie ter plaatse en trof een ravage aan. Een aantal jongeren renden bij het zien van de politie de zaak uit, sommigen van hen waren gewond aan gezicht en handen. Ongeveer honderd anderen werden er door de agenten uit gezet. Wat overbleef was een ruimte vol glasscherven, bloedsporen en vernielde spullen.
De vechtpartij, die gepaard ging met het gooien van glaswerk, was vermoedelijk het gevolg van een overmatig alcoholgebruik door de aanwezigen.
Eén persoon was dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.
Buiten zette zich de vechtpartij tussen twee groepen voort. Agenten haalden de groepen uit elkaar en maande iedereen zijns weegs te gaan. Uit respect voor de politiehond, luisterde de jeugd en werd het tamelijk snel weer rustig.

Man rijdt tegen lantaarnpaal

HUIS TER HEIDE Een onbekende man veroorzaakte zaterdagavond omstreeks zes uur een aanrijding op de Amersfoortseweg.
De man reed vanuit de richting Amersfoort in de richting Utrecht toen hij om onbekende reden van de weg raakte, een lantaarnpaal en verkeersbord omver reed en vervolgens in de berm tot stilstand kwam. Getuigen zagen dat een paar andere mannen uit een auto stapten en hem uit de auto hielpen waarna ze waarschijnlijk samen zijn vertrokken. De auto waarin de man reed is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder, kunnen bellen met de politie in Zeist.