Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 31-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Hennepkwekerijtje ontmanteld
EMMELOORD Bij een controle in een woning aan de Saturnusstraat trof de politie zaterdagmiddag een kleine hennepplantage aan. De ca. 100 planten en apparatuur zijn vernietigd. De stroom werd netjes legaal van het netwerk betrokken.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
LELYSTAD Een 38-jarige automobilist uit Lelystad reed zaterdagmiddag op de Oostvaardersdijk 162 km/h in plaats van de toegestane 100. Hij was met zijn zoontje onderweg naar het zwemexamen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Fietser tegen verkeersbord
URK Een 15-jarige fietser uit Urk is zaterdagavond op de Meep tegen de paal van een verkeersbord gereden. De fietser liet zich door een scooter voorttrekken. In een bocht liet hij los om de bocht te kunnen nemen, maar zijn snelheid was te hoog. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Mishandeling tijdens voetbalwedstrijd
LELYSTAD Een 27-jarige inwoner van Deventer deed zaterdagmiddag aangifte van mishandeling. Tijdens een voetbalwedstrijd ontstond er een opstootje tussen de spelers van beide partijen. Het slachtoffer probeerde eerst de partijen uit elkaar te halen, maar liep daarna bij de vechtpartij weg. Plotseling kreeg hij een harde klap, waardoor hij tegen de grond ging en ongeveer 10 minuten buiten bewustzijn geweest is. Volgens getuigen is de dader een speler van de andere partij. Deze verdachte moet nog worden verhoord.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Hitchkocklaan trok zaterdagavond een 51-jarige automobilist uit Almere de aandacht van de politie door zeer langzaam te rijden en geparkeerde autos rakelings te passeren. De man had alcohol gedronken, maar kon door zijn lichamelijke gesteldheid niet blazen. Hem is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMELOORD De politie zag zaterdagavond op de rijbaan van de Urkerweg een bromfietser zonder helm rijden. De snelheid bedroeg ongeveer 80 km/h. De bestuurder zag de politie ook en ging er vandoor. Even later kwamen de agenten de bestuurder tegen in de wachtkamer van het Emmeloordse politiebureau, terwijl de bromfiets naast het bureau was gestald. De bestuurder blies 645 ug/l (1,46 promille). De bromfiets, die opgevoerd was, is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Beroving
ALMERE Op de Spoordreef is zaterdagavond een 27-jarige Almeerder door twee onbekende mannen beroofd. Hij werd van achteren aangevallen en tegen de grond gegooid. Hij kreeg een scherp voorwerp tegen de nek gedrukt en moest zijn portemonnee, gsm en gouden ketting afgeven. Vervolgens moest hij onder bedreiging geld pinnen. Daarna zijn de daders verdwenen.

Openlijke geweldpleging
EMMELOORD Drie jongens uit Urk (alle drie 17 jaar) waren zaterdagavond op het Achterom uit een horecabedrijf gezet omdat zij vervelend waren. Buiten gooiden ze een fiets op een auto en trapten tegen de voorruit en de motorkap van die auto. Op aanwijzing van een getuige zijn de verdachten even later aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Brand in container
URK Zaterdagnacht ontstond brand in een houten container, die op het Westgat tegen een bedrijfspand stond. De brandweer heeft geblust. De container was tot voor kort in gebruik als illegaal barretje. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De omvang van de schade is niet bekend.

Diefstal bomen
EMMELOORD Een agent, die na zijn nachtdienst onderweg was naar huis, zag zondagmorgen (07.25 uur) op de Schokkerringweg een man, die boompjes in zijn auto stond te laden. Hij waarschuwde zijn collegas, die even later een 51-jarige man uit Emmeloord konden aanhouden. De boompjes, 210 stuks van verschillende soorten, zijn eigendom van een bedrijf uit Nagele. De boompjes waren in 12 bossen langs de kant van de weg ingeplant om later langs de Kamperweg (N50) te worden uitgeplant. De boompjes zijn terug naar de eigenaar. De verdachte is met een proces-verbaal en een dagvaarding in vrijheid gesteld.