Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.55 uur) Zondag 31 maart 2002

Sittard, bromfietser bekeurd:
Een 16 jarige inwoner van Geleen is zaterdagavond 30 maart 2002 door de politie bekeurd wegens agressief en onveilig rijgedrag met zijn bromfiets.
De bromfietsbestuurder met achterop een duopassagier reed zaterdagavond omstreeks 21.50 uur met hoge snelheid over de kruising van wegen Beekhoverstraat / Rijksweg Noord / Rijksweg centrum. Dit werd gezien door twee motoragenten van de politie die meteen een achtervolging instelden. De bestuurder van de bromfiets had de naderende motoragenten gezien en probeerde ertussenuit te knijpen. In de Passage moesten diverse wandelaars opzij springen voor de naderende bromfietser. Rijdende over drempels kwam de bromfiets meerdere malen los van de grond en volgde soms een bijna valpartij, maar de bestuurder wist zijn voertuig steeds juist recht te houden. Uiteindelijk kon de bromfietser tot staan worden gebracht op de Planeetstraat. Daar probeerde de bestuurder nog om een van de politiemotoren heen te rijden maar werd in zijn kraag gegrepen. De bestuurder de 16 jarige inwoner van Geleen werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en een proces-verbaal volgde.

Beek, rijden onder invloed:
Een 24 jarige inwoner van Beek is zondagmorgen 31 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
De politie controleerde omstreeks 05.15 uur op de afrit naar Beek een bestuurder van een personenauto die over de A-2 had gereden komende uit de richting van Maastricht. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar drank te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse ondergaan moest worden. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende nog drie uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Urmond, inbraak:
Zaterdagmiddag 30 maart heeft een diefstal plaatsgevonden in een woning aan de Nattenhovener Koestraat te Urmond vermoedelijk na een insluiping. Terwijl de bewoners elders in de woning waren werd uit de keuken een damestas ontvreemd waarin o.a. een rijbewijs, agenda, horloge, GSM en enkele bankpasjes en een beurs met daarin ruim 100 euro aanwezig waren. De benadeelde heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.