Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.55 uur) Zondag 31 maart 2002

Kerkrade, diefstallen:
Vrijdag 29 maart 2002 is vanaf een parkeerplaats van de abdij te Marmelis een personenauto van het merk Porche type 911 Carrera ontvreemd ten nadele van een 58 jarige inwoner van Aken. Deze parkeerde vrijdagmiddag zijn auto omstreeks 15.00 uur bij de abdij en bemerkte bij zijn terugkomst omstreeks 17.00 uur zijn auto was verdwenen. Op de grond waar de auto geparkeerd had gestaan werd een portierslot aangetroffen welke afkomstig was uit een van de portieren van de Porsche. De eigenaar heeft van de diefstal bij de politie zowel in Nederland als Duitsland aangifte gedaan. De auto is ten behoeve van opsporing internationaal gesignaleerd.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden vanaf een parkeerplaats van een hotel gevestigd aan de Julianastraat te Epen twee motoren ontvreemd ten nadele van een echtpaar woonachtig in het Duitse Quirnbach. De diefstallen betreffen beide een Harley Davidson. Een daarvan heeft al een waarde van 45.000 euro. De waarde van de tweede motor is niet bekend. De gedupeerden hebben van de diefstal aangifte gedaan bij de politie.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagavond 30 maart 202 door de politie bekeurd wegens het rijden op een bromfiets onder invloed van alcohol.
Het alcoholgebruik van de bromfietsbestuurder werd zaterdagavond kort voor middernacht vastgesteld bij een routinecontrole op de Irenestraat te Landgraaf. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.1 en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt. Hij is gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden omdat het al de derde maal was dat hij bekeurd werd wegens het rijden onder invloed. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Ook een 25 jarige inwoner van Landgraaf werd zondagmorgen 31 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij reed in zijn auto omstreeks 03.20 uur met hoge snelheid over de Hoofdstraat te Landgraaf waar hij vervolgens door de politie werd gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een uitslag aangaf tussen 0.6 en 0.7 promille. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro wegens het rijden onder invloed en een bekeuring wegens te hard rijden van 115 euro. Na verhoor kon de inwoner van Landgraaf huiswaarts met een rijverbod in zijn bezit.

Kerkrade, woninginbraak:
Zaterdagavond 30 maart 202 heeft in een woning aan de Maarzijde te Kerkrade een inbraak plaatsgevonden. In de tijd dat de bewoners tussen 20.00 en 22.45 uur afwezig waren werd door een inbrekers ingebroken. Deze forceerde aan de achterzijde van de woning een bovenlicht waardoor de inbreker in de woning kon geraken. De woning werd geheel doorzocht waarbij onder andere een receiver, een cirkelzaag, een computer een diverse kledingstukken werden ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.